Beneficiarii cursurilor oferite de CRFPA Călăraşi îşi găsesc mai uşor un loc de muncă

Ruxandra PricaPrin serviciile  pe care o oferă pe piaţa muncii, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor (CRFPA) Călăraşi se  numără printre cele mai performate instituţii din domeniu, din întreaga ţară. Acest aspect este demonstrat de   obiectivele îndeplinite până la ora actuală şi nu numai. În acest an, Centrul a avut, ca target, calificarea sau recalificarea unui număr de 2673 de persoane şi, până la 31 mai a.c., au beneficiat de cursuri mai mult de jumătate din numărul propus de beneficiari, 1383 de persoane provenite din mai multe judeţe din ţară. Numai în judeţul Călăraşi au beneficiat de cursuri de formare profesională 317 şomeri, dintre aceştia, 148 sunt femei, 65 sunt tineri sub 25 de ani şi 76 persoane de peste 45 de ani. Aşa cum ne-a declarat directorul CRFPA, Ruxandra  Prică, cele mai solicitate cursuri au fost cele pentru meseriile: frizer-coafor (46 de persoane), instalator tehnico-sanitare şi pe gaze(25 de persoane), operator calculator (20 persoane), dulgher tâmplar (20 persoane), bucătar (17 persoane), reflexo-terapeut (12 persoane), stilist-protezist (9 persoane ). În domeniul construcţiilor au fost calificate,  până în prezent, 28 de persoane.

 Majoritatea beneficiarilor cursurilor de calificare au reuşit să se angajeze

Un mare avantaj pe care îl au persoanele care urmează cursurile oferite de Centru este şi faptul că acestea îşi găsesc mult mai uşor un loc de muncă. Agenţii economici, fiind în contact direct cu această instituţie, solicită persoane calificate, în vederea încadrării în activităţile economice pe care le desfăşoară. În felul acesta, mulţi dintre cursanţi şi-au găsit un loc de muncă, imediat după ce au obţinut certificatul de absolvire în meseria pentru care s-au pregătit. 15 cursanţi s-au angajat  în  domeniul fizerie-coafură, 10 persoane s-au angajat ca instalatori  instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze, 4 cursanţi şi-a găsit un loc de muncă în comerţ, iar la solicitatrea societăţii Catex, din Călăraşi, au fost angajate 4 persoane, dintre cele care au urmat cursul de confecţioner textile. De asemenea, pentru luna iunie sunt organizate 4 cursuri de calificare pentru meseriile: operator calculator  introducere-validare date, ospătar, formator şi comericant-vânzător mărfuri nealimentare.

CRFPA va organiza mai multe seminarii de informare destinate agenţilor economici, din judeţul Călăraşi 

Marii agenţi economici locali, aşa cum sunt Tenaris, Saint Gobain, Donalam sau fabricile de confecţii au susţinut în spaţiul public, ori de câte ori au avut ocazia,  că se  confruntă cu lipsă acută de forţă de muncă calificată. Pentru a veni în întâmpinarea agenţilor economici locali, conducerea  CRFPA  va organiza, începând cu luna iulie, o serie de seminarii de informare destinate mediului de afaceri, pentru a se cunoaşte cât mai bine oferta serviciilor pe care Centrul le oferă în domeniul formării profesionale. ,,Până în prezent, avem o solicitare din partea societăţii Tenaris care are nevoie de forţă  de muncă pregătită în domeniul producţiei de oţel. În conformitate cu această cerere ne vom autoriza pentru meseriile solicitate de Tenaris. Asigurarea forţiei de muncă ce va fi calificată la cererea societăţilor comerciale este, de fapt, cartea noastră de vizită. Dar, nu numai agenţii economici mari au apelat la serviciile noastre, ci şi micii întreprinzători, aşa cum  sunt atelierele de service auto, sau de vulcanizare. În perioada imediat următoare, vom obţine autorizaţie pentru meseriile: vulcanizator, ajutor mecanic auto şi  vopsitor tinichigiu auto.”, a spus Ruxandra Prică.

420 de persoane defavorizate din mediul rural vor beneficia de cursuri de calificare gratuite

,,Începând cu luna iunie, instituţia noastra va  începe derularea a 30 de cursuri de formare profesională de care vor beneficia peste 800 de persoane defavorizate, din mediul rural, provenite din judeţele Ilfov, Giurgiu şi Călăraşi. Aceste activităţi fac parte din proiectul ,,INSERT – Împreuna pentru o societate inclusivă”, accesat de AJOFM Giurgiu, la care instituţia noastră are calitate de partener. Peste 420 de persoane defavorizate din judeţul Călăraşi vor beneficia de cursuri de formare în meseriile: patiser, brutar, lucrător în comerţ, frizer, lucrător în structuri construcţii, în cultura plantelor, zidar sau bucătar. Prin cursurile oferite de Centru, în cadrul acestui proiect vom facilita accesul pe piaţa muncii persoanelor cu un nivel de trai scăzut.”, a precizat, pentru ,,Actualitatea de Călăraşi”, directorul CRFPA Călăraşi, Ruxandra  Prică.

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Un bărbat din Frumuşani bănuit că şi-a omorât concubina, arestat de poliţişti

lun iun. 16 , 2014
În ziua de 14 iunie a.c., în jurul orei 12.50, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Călăraşi a fost sesizat prin intermediul S.N.U.A.U. 112, de către T. Ioana, de 63 ani, din Comuna Frumuşani, cu privire la faptul că nepoata sa, A. Nicoleta, de 19 ani, din aceeaşi localitate, a fost găsită […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!