Noi dotări la Spitalul Județean de Urgență Călărași

foto spital judeteanÎn ședința Consiliului Județean de vineri, 30 octombrie, s-a aprobat rectificarea bugetului propriu al C.J., în care au fost stabilite și unele sume privind dotarea Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Conform solicitării făcute de managerul spitalului s-a renunțat la poziția ”Trusa endoscopica urologica (cistoscop, rezectoscop, uretrotom, meatotom Ottis) – 1 buc”, în valoare de 130.000 de lei. Printr-o adresă, conducerea S.J.U. Călărași a solicitat renunțarea la această poziție, întrucât demersurile pentru angajarea unui medic specialist urolog  nu au ajuns la nici un rezultat. În aceeași adresă se solicită ca suma economisită din această poziție să fie utilizată la poziția ”Trusă Laparoscopie”, unde valoarea estimată inițială a fost subevaluată.

La poziția ”Trusa laparoscopie (1 buc)”, s-a suplimentat suma de 180.000 de lei, cu 158.000 de lei, rezultând suma de 338.000 de lei. Suplimentarea sumei s-a făcut de la poziția ”Trusa endoscopica urologica”, la care s-a renunțat, precum și din pozițiile unde s-au realizat economii în urma finalizării procedurilor de achiziție.

S-a renunțat la pozițiile ”Defibrilator semiautomat cu monitor” în valoare de 20.000 de lei și ”Pacemaker portabil extern” în valoare de 20.000 de lei.  S.J.U. Călărași a transmis că, în urma studiului de piață, s-a constatat că aceste două echipamente se pot achiziționa ca un singur echipament, care le înglobează pe amândouă, la o valoare mai mică,”Defibrilator portabil bifazic și Modul de Pacing extern inclus”.

La poziția ”Aparat Roentgen mobil pentru bloc operator ortopedie, inclusiv taxe” s-a diminuat suma de 450.000 de lei, cu 77.500 de lei, întrucât în urma finalizării procedurii de achiziție a rezultat această economie. Acest echipament a fost achiziționat în urma unui contract de sponsorizare cu SILCOTUB S.A. Zalău. Întrucât au rezultat economii, a fost încheiat un Act Adițional la Contractul de Sponsorizare prin care se vor achiziționa o serie de dotări solicitate de S.J.U. Călărași.

S-au înființat pozițiile, cu valoare totală 75,4 mii lei, sumă din sponsorizare de la  SILCOTUB S.A. Zalău , după cum urmează:

  • Doppler vascular (1buc.) pentru care se alocă suma de 2,23 mii lei
  • Aspirator chirurgical (1 buc.) pentru care se alocă suma de 9,92 mii lei
  • Cardiotest (1buc.) pentru care se alocă suma de 44,08 mii lei
  • Etuva 120 litri (1buc.) pentru care se alocă suma de 6,24 mii lei
  • Cărucioare transport pacienți (17 buc.) pentru care se alocă suma de 12,92 mii lei

Please enter banners and links.

Next Post

Filipescu: „La 59 de ani și după 3 mandate, este cazul să fac un pas în spate!”

mie nov. 4 , 2015
Evenimentele din ultimele zile, din țară, căderea Guvernului, la presiunea străzii, au fost comentate, în conferința de presă a PNL Călărași, de copreședintele Răducu Filipescu. Referindu-se la ceea ce urmează a fi pus în locul Guvernului demis, Filipescu a spus: “Nu va fi ușor. Îmi închipui că, la nivel de […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!