Nereguli în contabilitatea primăriei Călăraşi, găsite de Curtea de Conturi

Print Friendly, PDF & Email

primaria calarasiÎn urma controlului efectuat de Curtea de Conturi, în anul 2012, în evidenţele contabile ale primăriei Călăraşi, au fost găsite mai multe nereguli, aşa cum arată datele oficiale prezentate în raportul acestei instituţii. O primă abatere constatată de Curtea de Conturi se referă la faptul că nu s-a respectat modul de aplicare a facilităţilor fiscale.
„Nu au fost respectate prevederile: art.284, alin. (13 -14) din Legea nr. 571/2003, actualizată; pct. 215 din H.G. nr.44/2004, actualizată, întrucât pentru un număr de 32 cazuri, au fost acordate facilităţi fiscale în condiţiile în care aceste persoane erau decedate; un număr de 15 contribuabili (persoane fizice) îndeplineau condiţiile prevăzute la art. 284 din Codul Fiscal şi HCL nr. 76/26.05.2011, considerându-se că se încadrau în prevederile Legii nr. 114/1996 şi O.G. 19/1992, în condiţiile în care aceştia au depăşit perioada de scutire de plată a impozitului pe 10 ani, prevăzută în actele normative menţionate, valoarea abaterii fiind de 13.000 lei,” se arată în Raportul Curţii de Conturi. De asemenea, nu a fost stabilită şi calculată taxa pe clădiri şi teren concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, după caz, persoanelor juridice.
“Nu au fost respectate prevederile: art. 256 alin. (2) şi (3) din Legea nr. 571/2003, actualizată, întrucât nu au fost inventariate toate terenurile proprietate publică sau privată a statului ori ale unităţilor administrativ-teritoriale, concesionate, închiriate, date în administrare ori în folosinţă, supuse taxării şi nu au fost identificaţi contribuabilii (concesionarii, titularii dreptului de administrare sau de folosinţă), în vederea stabilirii taxelor datorate, valoarea abaterii fiind de 224.000 lei.”, conform raportului Curţii de Conturi.
„Nu s-a efectuat o verificare sistematică de către personalul de specialitate privind gradul de realizare a lucrărilor pe perioada de valabilitate a autorizaţiei de construire, în scopul identificării datei de la care clădirile sunt supuse impozitării sau nerealizarea clădirilor, în termenul acordat prin autorizare şi prelungirea acesteia.
Nu au fost respectate prevederile art. 20 din Legea nr. 273/2006, actualizată, întrucât a fost stabilit eronat cuantumul redevenţelor datorate pe anul 2012, pentru 95 contracte de concesiune aflate în derulare, din cauza aplicării incorecte a indexării cu rata inflaţiei, stabilită de Institutul Naţional de Statistică, valoarea abaterii fiind de 23.000 lei.
Nu au fost respectate prevederile: art. 268, alin. 5 din Legea nr. 571/2003, actualizată, întrucât 38 de agenţi economici activi, care desfăşoară activităţi de alimentaţie publică, conform codurilor CAEN 5610-restaurante şi CAEN 5630-baruri, nu au declarat şi nu au achitat taxa pentru eliberarea/vizarea anuală a autorizaţiei privind desfăşurarea activităţii de alimentaţie publică, valoarea abaterii fiind de 63.000 lei”, se mai arată în Raportul Curţii de Conturi.
În următoarea ediţie a ziarului, vom prezeta si alte abateri constatate de către Curtea de Conturi în urma controalelor efectuate la primăriile din judeţul Călăraşi, în anul 2012.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

230 de persoane suspectate că au încasat ilegal indemnizaţii de boală

lun mart. 24 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, bănuite că au înlesnit unui număr de peste 200 de persoane obţinerea pensiei pe motive de boală În perioada […]