230 de persoane suspectate că au încasat ilegal indemnizaţii de boală

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Călăraşi, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi, au documentat activitatea infracţională a mai multor persoane, bănuite că au înlesnit unui număr de peste 200 de persoane obţinerea pensiei pe motive de boală
În perioada 2012 – 2014, ofiţeri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Călăraşi – Serviciul de Investigarea Fraudelor au instrumentat 4 dosare penale complexe cu privire la săvârşirea a 509 infracţiuni de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, luare şi dare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, fals si uz de fals.
Din cercetările efectuate a rezultat că 230 de persoane au beneficiat pe nedrept, direct sau cu sprijinul unor intermediari, de pensii pe motive de boală. Astfel au reuşit încadrarea la diferite grade de invaliditate, fără ca beneficiarii să sufere de afecţiunile menţionate în documentele eliberate în fals de Comisia de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa.
Valoarea prejudiciului adus bugetului asigurărilor sociale de stat este de aproximativ 6 milioane lei.
Dosarele au fost declinate de poliţişti, potrivit competentei materiale, Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
Luni, 24 martie a.c., Poliţişti din cadrul IPJ Călăraşi, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale, împreună cu procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi au eefctuat 3 percheziţii, in Olteniţa şi în Bucureşti la domiciliile unor membri ai Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Olteniţa şi la un cabinet medical.
De asemenea, sunt luate măsuri pentru punerea în executare a 6 mandate de aducere, urmând ca persoanele să fie conduse pentru audieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi.
Întreaga activitate desfăşurată a beneficiat de sprijinul Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă şi Direcţiei Generale Anticorupţie din cadrul Ministerului Afacerilor Interne şi Serviciului Român de Informaţii.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Începând cu luna martie, Primăria municipiului Călărași a început un amplu program de asfaltare și modernizare

mar mart. 25 , 2014
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Actualitatea de Călăraşi Ultimele postari ale lui Actualitatea de Călăraşi (vezi toate) Alin Drăgulin, candidatul PNL la primăria municipiului Călărași:,, Adevărul trebuie să fie știut de călărășeni!” - 31 mai 2024 Primarul Comunei Roseți, Nicolae Râjnoveanu, își prezintă cele mai importante proiecte […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!