Muzeul Dunării de Jos a trecut la dărâmarea anexei construită acum 30 de ani

buldozer anexa muzeuDe câteva zile, două buldoexcavatoare au apărut în spatele Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, pentru a dărâma anexa ce a fost construită în prelungirea clădirii iniţiale. Anexa, construită la începutul anilor ’80, a fost făcută deoarece nu mai era suficient loc de depozitare a obiectelor de muzeu. Acolo s-a aflat, ani buni de zile, Tezaurul care, de anul trecut, este expus în noua clădire a Muzeului, aflat la demisolul Consiliului Judeţean.
Solicitarea directorului Marian Neagu de a fi mutaţi oamenii şi obiectele din această anexă, care risca să se prăbuşească oricând, deoarece era o construcţie fără fundaţie, a fost făcută în urmă cu câţiva ani. La începutul lui 2014, conducerea Muzeului a făcut solicitarea de demolare a anexei, iar acum s-a trecut la dărâmarea corpului.

Înca din 2007, există  un proiect de reabilitare a clădirii Muzeului Dunării de Jos, construit în urmă cu 60 de ani,  însă suma de peste 400.000 RON (4 mld lei vechi) a făcut ca acest proiect să rămână pe lista de aşteptare a Consiliului Judeţean.

În contextul programelor cu finanţare europeană, proiectul de reabilitare poate fi prins uşor pe o listă de finanţare, dacă şi conducerea Muzeul Dunării de Jos Călăraşi îşi va propune acest lucru.

Please enter banners and links.

Next Post

Arhiepiscopul Calinic nu a primit titlul de ,,Cetăţean de Onoare” al Călăraşiului

joi aug. 28 , 2014
Miercuri, 27 august, a avut  loc, la sediul primăriei  Călăraşi, sedinţa ordinară a Consiliului Local. În atenţia consilierior locali au fost puse în dezbatere 10  proiecte, printre care s-a  numărat şi cel prin care consilierii locali  urmau să aprobe acordarea titlului de ,,Cetăţean de onoare Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!