Construcţia centrului „Demnitate Regăsită”, din Cuza-Vodă, va fi terminată

Print Friendly, PDF & Email

My beautiful pictureDupă mai bine de 8 ani, de când a început să fie implementat proiectul aplicat de DGASPC, „Demnitate Regăsită”, destinat persoanelor cu probleme neuropsihice, încep să se vadă primii paşi privind finalizarea acestuia.

În şedinţa de Consiliu Judeţean, a fost aprobată suma de 260.000 de lei pentru finalizarea Centrului de la Cuza-Vodă. „Demnitate Regăsită” este proiectul care viza restructurarea Centrului de Recuperare şi Reabilitare neuro-psihiatrică Plătăreşti, prin punerea în funcţiune a celor trei centre sociale din localităţile Cuza- Vodă, Dichiseni şi Vlad  Ţepeş.

Cum niciunul nu a fost finalizat, până la această dată, preşedintele Răducu Filipescu a propus ca banii care nu au venit, nici până acum, de la Ministerul Muncii, să fie daţi de către Consiliul Judeţean Călăraşi, în subordinea căruia se află Direcţia de Protecţie a Copilului Călăraşi. Este vorba de 1,25 milioane de lei, necesari încheierii celor trei construcţii începute şi nefinalizate.

Proiectul ,,Demnitate Regăsită”, în valoare de  aproximativ 10 milioane de lei, derulat de către Ministerul Muncii, prin Programul  de Interes Naţional,  s-a împotmolit  din cauza birocraţiei, dar  şi al refuzului firmei constructoare de a mai continua lucrările de execuţie, în anul 2013. În ultimii doi ani de zile, nu s-a lucrat deloc la cele trei centre de la Dichiseni, Cuza Vodă şi Vlad Ţepeş, finalizarea acestora fiind în proporţie de 80%. De altfel, din cauza întârzierilor la decontare, firma constructoare, S.C. ICM Antrepriza Nord Baia Mare, nu a mai dorit să continue lucrările de  execuţie, deoarece a dat în judecată Ministerul Muncii şi Direcţia de Protecţie  a Copilului, cerând în instanţă sume suplimentare de bani ce au fost suportate de firmă, pentru execuţia lucrărilor.

Directorul Doiniţa Nicolae, ne declara, cu ceva timp în urmă:”Sunt optimistă! Am discutat cu constructorul şi am primit asigurări din partea acestuia că este dispus să continuie lucrările la cele trei centre, chiar şi în condiţiile date. Mi-a spus că, dacă ar avea banii necesari, într-o lună de zile ar putea termina Centrul de la Cuza Vodă.”

Lurcu pe care îl putem vedea cât de curând, în condiţiile în care banii pentru finalizarea acestui centru au fost aprobaţi.

Please enter banners and links.

Next Post

Muzeul Dunării de Jos a trecut la dărâmarea anexei construită acum 30 de ani

joi aug. 28 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 De câteva zile, două buldoexcavatoare au apărut în spatele Muzeului Dunării de Jos Călăraşi, pentru a dărâma anexa ce a fost construită în prelungirea clădirii iniţiale. Anexa, construită la începutul anilor ’80, a fost făcută deoarece nu mai era suficient loc de depozitare a […]