Arhiepiscopul Calinic nu a primit titlul de ,,Cetăţean de Onoare” al Călăraşiului

Print Friendly, PDF & Email

calinic-argeseanul-1Miercuri, 27 august, a avut  loc, la sediul primăriei  Călăraşi, sedinţa ordinară a Consiliului Local. În atenţia consilierior locali au fost puse în dezbatere 10  proiecte, printre care s-a  numărat şi cel prin care consilierii locali  urmau să aprobe acordarea titlului de ,,Cetăţean de onoare Î.P.S. Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului. Această înaltă distincţie  trebuia să fie conferită înaltului prelat,  pentru merite deosebite în întreaga activitate desfăşurată. Acordarea titlului de ,,Cetăţean de Onoare  Î.P.S. Calinic  a fost pusă pe ordinea de zi, la solicitarea venită din partea Protopopiatului Călăraşi, din cadrul Episcopiei Sloboziei şi Călăraşiului, cu ocazia poposirii  moaştelor Sfintei Muceniţe Filofteia, de la Curtea de Argeş.  Numai că proiectul respectiv nu a trecut de votul consilierilor locali. Votul a fost secret, iar şase consilieri  nu şi-au dat acordul  pentru ca Arhiepiscopul Calinic să devină Cetăţean de Onoare al Călăraşiului. Se pare că cei care nu au fost de acord cu această formalitate sunt tocmai din rândul PSD, partid aflat în alianţă cu UNPR, către care primarul şi-a arătat afilierea, în ultimul timp.

Pentru Actualitatea de Călăraşi, primarul Drăgulin a declarat că este dezamăgit de votul celor 6 consilieri: ”Cei care au votat împotrivă, cred că nu au înţeles semnificaţia proiectului. Nu au maturitatea politică necesară pentru a susţine un proiect ce venea doar să aducă o recunoaştere activităţii remarcabile depuse, de-a lungul timpului, de Arhiepiscopul Calinic.”

arg80Protopopiatul Călărași, împreună cu primăria organizează joi, 4 septembrie, la ora 17, Procesiunea cu Sfintele Moaște ale Sfintei Mucenițe Filofteia de la Curtea de Argeș, ce va pleca de la Piața Orizont-Monumentul Eroilor Revoluției din 1989 către Biserica  “Sfinții Împărați Constantin și Elena”-Volna din Călărași. Duminică, 7 septembrie 2014, începând cu ora 09:00, la Biserica Volna se va oficia și Sfânta Liturghie Arhierească.

În acest an, se împlinesc 90 de ani de când au poposit, pentru prima dată, în Călăraşi, moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş.

Please enter banners and links.

Next Post

Dragulin via Ponta, privind Podul peste Dunare

vin aug. 29 , 2014
R O M Â N I A          JUDEŢUL CĂLĂRAŞI PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CĂLĂRAŞI 910058 Călăraşi, str. București, nr. 140 A, Tel.:0242-31.10.05 Fax: 0242-31.85.74 E-mail:office@primariacalarasi.ro Călăraşi, 28 august 2014 Către: GUVERNUL ROMÂNIEI În atenția domnului Victor PONTA –  Prim-Ministru  al României  Stimate domnule Prim-Ministru, În numele meu, al […]