Municipiul Călărași se pregătește pentru sărbătorile de iarnă

Print Friendly, PDF & Email

Iluminat Săptămâna trecută, au fost demarate lucrările de montare a echipamentelor de iluminat festiv în municipiul Călărași, în vederea pregătirii sărbătorilor de iarnă 2014-2015. Operatorul ce are în concesiune serviciul de iluminat public a propus, pentru anul acesta, o nouă abordare a iluminatului de sărbători, urmând a se pune accent pe zonele de relaxare (parcuri și unele locuri de joacă pentru copii).

Se vor amplasa echipamente de iluminat festiv după cum urmează:

  1. Strada Prel. București-având în vedere că în acest an sistemul de iluminat public de pe această arteră a fost modernizat și nivelul luminos a crescut considerabil, se vor monta echipamente de iluminat festiv cu o cromatică diferită a lămpilor cu LED pentru a putea fi ușor sesizate:

-tronson Varianta Nord-Panduri: la intersecțiile străzilor Digului, Mihai Viteazul, Crângului și Ciocârliei se vor monta traversări cu țurțuri luminoși LED albastru a câte 4 m lungime, iar în dreptul primei perechi de stâlpi opuși se va monta o traversare luminoasă compusă din țurțuri cu LED albastru și o figurină.

-tronson Panduri-Cuza Vodă: se vor monta 45 de țurțuri luminoși cu LED alb, iar la intersecțiile străzilor Panduri, Victoriei, Zăvoiului, Nufărului, Nicolae Titulescu și Cuza Vodă se va monta suplimentar câte o figurină cu iluminat dinamic. Intersecția cu Strada Belșugului va fi tratată separat, urmând a fi realizat un perimetru luminos din țurțuri albi, în care se vor intercala 12 motive luminoase sub formă de stalactite. Suplimentar pentru a asigura o cromatică bogată, se vor monta pe stâlpii din intersecție câte două figurine luminoase de culoare albastră.

-tronson Cuza Vodă-calea ferată: se vor monta 81 figurine pe stâlpii existenți

Strada Belșugului: se vor monta 10 figurine, câte una pe stâlp, de la strada Cornișei până la strada Dunărea, pe scuarul central.

Strada Sloboziei: se vor monta 38 figurine luminoase în total

Bulevardul Republicii: se vor monta 11 figurine luminoase în zona blocurilor.

Bulevardul Cuza Vodă: se vor monta 14 figurine pe tronsonul cuprins între Republicii și București.

Intrări în oraș și intersecții importante: se vor monta figurine dinamice pe traversări, încadrate cu țurțuri LED

Parcuri:

-Parc central: se vor monta plase luminoase pe copacii din vecinătatea locului de joacă (9 buc), iar foișorul va fi scos în evidență prin împodobirea cu țurțuri luminoși cu LED alb și albastru (25 buc)

-Parc Big: Pinul din centrul parcului va fi împodobit festiv cu 3 plase luminoase, cu 10 țurțuri luminoși și LED albastru și ornamente de sărbători.

-Parc Dumbrava: Bradul din centrul locului de joacă va fi împodobit festiv cu 3 plase luminoase, 5 țurțuri LED albastru și ornamente de sărbători.

Brad zona Orizont: la fel ca în anii anteriori, se va împodobi bradul artificial ce urmează a fi montat în această zonă, fiind prevăzută montarea de 30 buc. țurțuri luminoși cu LED alb și albastru și elemente decorative de sezon.

Montarea tuturor acestor echipamente se va derula până la data de 30 noiembrie, urmând ca iluminatul de sărbători să fie aprins la începutul lunii decembrie.

Please enter banners and links.

Next Post

Cristodor: „Filipescu are temă de gândire: în județul Călărași se dorește schimbarea!”

mar nov. 18 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În județul Călărași, Alianța PSD-UNPR-PC a câștigat alegerile în toate colegiile, in data de 16 noiembrie. Dacă la nivel naţional Iohannis l-a surclasat pe Ponta cu 10 procente, în judeţul nostru, situaţia a fost exact invers. Într-o conferinţă de presă organizată, astăzi, la sediul PSD […]