Miniștrii agriculturii, din România și Kuwait, în vizită la fermele din Călărași și Ostrov

IMG_0313Miercuri, 24 august, ministrul Agriculturii,  Achim Irimescu, a vizitat judeţul Călăraşi împreună cu o delegaţie din Kuwait, condusă de ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul,  Dr. Ali Saleh Al Omair.

Din delegaţia kuwaitiană au făcut parte specialişti în securitatea alimentară a ţărilor arabe, fiind preocupaţi în cadrul vizitei la obiectivele din judeţul Călăraşi de  creşterea animalelor în condiţii de biosecuritate, de producerea, desfacerea şi procesarea produselor de origine animală.

Din partea română, alături de ministrul agriculturii, au participat dl. Iacob Lelior, director general al Agenţiei Naţionale pentru Zootehnie şi dl. Gheorghe Neaţă, Director din cadrul Ministerului Agriculturii şi dezvoltării Rurale.

Delegaţiile au fost întâmpinate de preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi,  Vasile Iliuţă.

Au fost vizitate ferma de vaci cu lapte din satul Floroaica – ILYA AGRO (Iancu Alexandru) şi ferma vegetală ILDU SRL (Claudiu Iliuţă). Din Călăraşi, delegaţiile au mers în judeţul Constanţa, la Ostrov pentru a vizita Domeniile Ostrov şi Bugeac, unde au vizitat capacităţile de reproducere şi creştere a peştelui, 
IMG_0357

Cele două delegaţii, din România şi Kuwait, au mers și la Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură «Terasele Dunării», din Ostrov,  unde  a fost organizată o expoziţie a producătorilor, dar și a cercetătorilor, de la câteva stațiuni de cercetare, din România.

Aceștia au fost primiţi de Oana Belu şi Lucian Velciu –Domeniile Ostrov, Aurel Tănase, OIPA Legume Fructe– președinte Organizaţiei  Interprofesionale  Naţionale Prod Com Legume Fructe din România., Elena Tatomir-Director General la Direcţia Generală Politici Agricole şi Industrie Alimentară din MADR, Liviu Ciocioc Apetrei-Vicepreşedinte patronat Romconserv, precum și de reprezentanții Institutelor de cercetare, prezente la eveniment.


ministru Kuweit“Sperăm ca statul Kuwait să poată fructifica această experiență”

După ce a vizitat fermele din Călărași și după ce a trecut pe la toate standurile cu produse românești, expuse la Centrul Transfrontalier de Oenologie și Viticultură «Terasele Dunării», din Ostrov,  ministrul Lucrărilor Publice, Agriculturii și Relațiilor cu Parlamentul, din Kuwait, Dr. Ali Saleh Al Omair, a declarat, pentru Actualitatea de Călărași:

“Sunt foarte încântat de ceea am văzut,  pentru că se face agricultură modernă. Am constatat că activitatea de cercetare științifică se desfășoară în paralel cu activitatea de producție, ceea ce arată că accentul se pune nu numai pe producție, ci și pe calitatea acesteia. Am văzut diversitatea produselor care sunt destinate unei categorii largi de consumatori, de vârste diferite și chiar persoanelor cu probleme de sănătate și am constatat calitatea excepțională a acestora.

Sperăm ca statul Kuwait să poată fructifica această experiență, pentru că ceea ce am văzut nu vrem să rămână doar la nivelul de informație, ci să fie folositor, ca experiență, pentru noi. Vă mulțumim tuturor pentru că ne-ați oferit ocazia de a vedea o agricultură modernă!”

Ostrov 1

Ostrov 2

ostrov 3Ostrov 4ostrov 5ostrov 6Ostrov 7ostrov 8ostrov 9ostrovit 11ostrovit 12 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

L.Belușică/”În calitate de director medical, voi iniția o anchetă internă, ale cărei rezultate le voi face publice”

joi aug. 25 , 2016
Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Călărași, Laurențiu Belușică, a reacționat în urma transmiterii unui reportaj despre pacienta căreia i s-a extirpat o tumoră de 4 kg, iar după operație a declarat că a dat șpagă 600 de lei, medicului chirurg, Paul Gașpar. Acesta promite o anchetă internă, ale […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!