Mihai Roibu – din nou, sancționat și fără drept de apărare

Mihai Roibu 1In luna septembrie a anului trecut, consilierii judeteni, intruniti in sedinta extraordinara, aprobau propunerea de sanctionare disciplinara, prin reducerea cu 10 % a salariului pe o perioada de trei luni, a lui Mihai Roibu, directorul executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Calarasi.

Dupa nici o jumatate de an, in sedinta ordinara a lunii februarie a Consiliului Judetean, consilierilor le-a fost prezentat un nou proiect de hotarare care a vizat aplicarea unei noi sanctiuni disciplinare directorului D.G.A.S.P.C., de data aceasta, prin reducerea cu 20 % a salariului pe o perioada de trei luni. Astfel, la mapa sedintei s-a aflat raportul Comisiei de Disciplina a Consiliului, care analizand sesizarea efectuata de secretarul judetului, a constatat ca Mihai Roibu a incalcat prevederile legale in domeniul functionarilor publici si a functiei publice, precum si al achizitiilor publice, fapt pentru care a propus spre aprobare consilierilor judeteni, respectiva sanctionare disciplinara.

De remarcat ca, nemultumit de aplicarea primei sanctiuni disciplinare din luna septembrie 2012, Mihai Roibu a atacat in instanta hotararea Consiliului Judetean, termenul de judecata la Tribunalul Calarasi fiind fixat pe 28 februarie, data la care consilierii judeteni s-au pronuntat asupra celei de-a doua propuneri de sanctionare.  Mentionam ca în cadrul sedintei de astazi, directorului Roibu nu i s-a oferit posibilitatea de a spune ceva referitor la “capetele” de acuzare aduse,ba, mai mult, consilierii judeteni au stabilit prin vot secret sancţionarea acestuia cu 20% din salariu, pe o perioadă de trei luni.

Pentru presă, directorul Roibu a decarat ca va actiona si aceasta hotarare in instanta, spunand ca va deschide si un proces penal. Acesta spune ca, din momentul in care a refuzat sa treaca de la PDL- la PNL, au inceput toate sanctionarile sale din partea Consiliului Judetean.

De altfel, de mai mult timp este vehiculata informatia ca locul de director al D.G.A.S.P.C. este pregatit sa  fie ocupat de o membra PNL, socotelile facute in sanul partidului, fiind insa incurcate de ceea ce se intampla “pe teren”.

Cine credeti ca va castiga “batalia”, Filipescu sau Roibu?

Please enter banners and links.

Next Post

Preşedintele Filipescu este supărat pe guvernul Ponta

joi feb. 28 , 2013
Publicarea în Monitorul Oficial a Legii referitoare la bugetul de stat, pe anul 2013, va declanşa, în perioada următoare, procedura de calculare şi repartizare a sumelor necesare funcționării unităților administrativ- teritoriale, prin Direcțiile Județene de Finanțe Publice,  sume ce vor fi luate în considerare la întocmirea bugetelor locale. Ca în […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!