Medic prins de procurori, în timp ce lua mită pentru avizarea dosarelor de pensionare pe caz de boală

Print Friendly, PDF & Email

bani mita1Medicul Soare Mariana şi asistenta medicală Stan Julieta au fost prinse în flagrant în timp ce luau mită pentru avizarea unor dosare de pensionare pe caz de boală.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, având sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii, au surprins, joi, 20.08.2015, pe medicul Soare Mariana – din cadrul Comisiei de Expertiză Medicală şi Recuperare organizată la nivelul Casei de Pensii Călăraşi – în timp ce primea bani şi bunuri de la pacienţii pe care îi consulta în vederea avizării dosarelor acestora de pensionare pe motiv de boală.

În cauză se fac cercetări faţă de medicul Soare Mariana şi asistentului medical Stan Julieta (din cadrul aceluiaşi cabinet) pentru infracţiuni de luare de mită (prev.de art. 289 alin.1 C.p. rap la art.6 din Legea 78/2000) în formă continuată, reţinându-se că, cele două cadre medicale, în mod repetat, în perioada iunie – august 2015, au primit cu titlu de mită diverse sume de bani (cuprinse între 50 lei şi 300 lei) şi bunuri de la pacienţi în vederea avizării dosarelor de pensionare pe caz de boală.

În momentul de faţă cercetările sunt în derulare, urmând a se aprecia asupra oportunităţii luării de măsuri preventive.

Începerea urmăririi penale (respectiv punerea în mişcare a acţiunii penale/trimiterea în judecată) este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Medicul călărăşean, prins că a luat mită , sub control judiciar

vin aug. 21 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În după amiaza zilei de astăzi, 21 august, la Tribunalul Călăraşi s-a judecat dosarul în care sunt inculpate medicul Soare  Mariana şi asistenta medicala Julieta Stan de la Comisia de Medicală şi Recuperare din cadrul Casei de Pensii Călăraşi . Instanţa călărăşeană a dispus controlul judiciar […]

Te mai poate interesa