,,Năstruşniciile Samantei” funcţionează la Consiliul Local

Print Friendly, PDF & Email

sedinta de Consiliul LocalUltima şedinţă de la Consiliul Local Călăraşi, ce avut loc săptămîna trecută, este un tablou desprins, parcă, din serialul de televiziune, din anii 1960, intitulat ,,Ce vrăji a mai făcut nevasta mea”. Cei din generaţia acelor ani îşi mai aduc aminte că eroina principală a serialului, Samanta, o casnică cu aptitudini de vrăjitoare, mai făcea câte o năstruşnicie, pentru a soluţiona unele situaţii limită. Cam aşa s-a întâmplat şi la ultimA şedinţă extraordinară de Consiliu Local. La ora 16.30, toţi consilierii locali au fost convocaţi pentru a aproba două proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi. Unul dintre proiecte a vizat aprobarea unui împrumut de 2,1 milioane de lei, pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte, pe care Primăria Călăraşi urmează să le acceseze din fonduri europene. Cel de la doilea proiect a făcut referire la alocarea sumei de 200.000 de lei, pentru organizarea ,,Zilelor Municipiului Călăraşi”, manifestare ce va avea loc la finele lunii septembrie.

Două proiecte destul de importante, pentru care reprezentanţii executivului Primariei Călăraşi au solicitat votul consilierilor, pentru a le pune în practică. Dar, surpriză! S-a făcut ora 16,30 şi în sala erau doar nouă consilieri din cei 21. Nici primarul Daniel Drăgulin nu a fost prezent, el fiind plecat în interes de serviciu, la o întâlnire oficială. Ca să facă haz de necaz, viceprimarul Marian Dumbravă a spus: ,,După cum vedeţi, dragi colegi, consilierii PC sunt la datorie”( el fiind singurul membru PC din Consiliu Local ). Prezent la şedinţă, secretarul Mărgărit Sârbu i-a numărat pe degete pe cei nouă consilieri prezenţi, aceştia fiind: viceprimarul Marius Dulce( PSD); viceprimarul Marian Dumbravă ( PC); Cozmîncă Marcel ( PSD), Vasile Petrache (PSD); Puiu Vâlsan(PSD); Ştefan Vasile (PNL); Cuţăr Nicolae (UNPR); Picu Şişman (UNPR); Tudor Mariean(UNPR). Rumoare în sală! Cei 9 consilieri prezenţi nu întruneau cvorumul necesar pentru adoptarea celor două proiecte de hotărâre. Viceprimarul Dulce a luat, hotărât, telefonul şi a început să îşi sune colegii absenţi din Consiliu Local, spunîndu-le: ,,Haideţi la şedinţă, că suntem doar nouă şi nu putem aproba hotărârile!” De la celălat fir i se răspundea că nu sunt în localitate, ba că sunt ocupaţi, sau că sunt în concediu. Singurul dintre consilieri care a spus că este într-o situaţie dificilă a fost Camelia Croitoru, care se afla la Camera de Gardă la Spitalului Judeţean, având o problemă medicală.

Se face ora 16,45. Nu mai apare nici un consilier . În sală, cineva spune: ,,Niciodată nu s-a mai întâmplat aşa ceva!” . Însă, viceprimarul Marius Dulce se dă de gol, zicând: ,,Au mai fost asemenea situaţii”. Într-un târziu apare, în bermude şi în şlapi, consilierul UNPR, Daniel Purcărea, venit, probabil, direct de la piscina pe care o administrează. Dar nici prin venirea lui nu s-a întrunit cvorumul necesar. Salvarea a venit din partea doamnei Carmen Filimon care a venit, tot într-o fugă, la şedinţă, la ora 16,55.

Reprezentanţii executivului Primăriei Călăraşi au putut răsufla uşuraţi. Prin venirea ultimilor doi consilieri s-a reuşit întrunirea şedinţei, iar cele două proiecte de hotărâre au fost aprobate cu 11 voturi. Consilierii care au absentat de la şedinţa de Consiliu Local au fost: Dan Cristodor ( PSD) ; Ene Ion (PSD); Valentin Deculescu (UNPR); Viorel Ivanciu (PNL); Marian Palazu (PNL); Denisa Jilăveanu (PSD); Valentin Bucioveanu (PNL); Boboc Paul (UNPR) .

 

 

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Medic prins de procurori, în timp ce lua mită pentru avizarea dosarelor de pensionare pe caz de boală

vin aug. 21 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Medicul Soare Mariana şi asistenta medicală Stan Julieta au fost prinse în flagrant în timp ce luau mită pentru avizarea unor dosare de pensionare pe caz de boală. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi împreună cu poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Inspectoratului […]