Managerul Spitalului Județean Călărași: „RMN-ul va deveni funcțional din luna decembrie.”

Print Friendly, PDF & Email

Cea mai așteptată investiție făcută pentru Spitalul Județean de Urgență Călărași este, cu siguranță, achiziționarea RMN-ului. După 3 ani, contractul semnat de Consiliul Județean Călărași s-a materializat prin cumpărarea RMN-ului, datorită fondurilor alocate de către Ministerul Sănătății, în proporție de 90%, diferența de 10% fiind suportată de către Consiliul Județean.

Cu puțin timp înainte de expirarea contractului, aflat de 3 ani pe lista de așteptare a Ministerului Sănătății, Consiliul Județean Călărași a primit finanțarea pentru această investiție.

conferinta-cjÎntr-o conferință de presă organizată de președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, alături de managerul Spitalului Județean de Urgență (S.J.U.) Călărași, Camelia Ghiveciu, s-a discutat pe marginea acestei investiții, mult așteptată de călărășeni.

„În urma negocierilor pe care le-am purtat cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, și secretarul de stat, dr. Raed Arafat, la Spitalul Județean de Urgență Călărași, a sosit, duminică, 13 noiembrie, un aparat RMN de ultimă generație, pe care locuitorii județului Călărași și medicii spitalului îl așteaptă, de cel puțin trei ani. Județul nostru are nevoie de un operator de servicii medicale care să acopere, la cele mai înalte standard, nevoile celor peste 300 de mii de locuitori, iar Consiliul Județean Călărași se preocupă constant în a răspunde exigențelor cetățenilor.”, a afirmat președintele Vasile Iliuță.

camelia-ghiveciuManagerul S.J.U. Călărași a venit cu amănunte privind punerea în funcțiune a RMN-ului, dar și medicii care vor lucra pe această specialitate:

„Achiziția face parte dintr-un mare pachet de investiții, despre care veți auzi, în continuare. Este una dintre cele mai importante, ca urmare a unui lobby făcut de către Consiliul Județean Călărași. La finalul celor trei ani, de la semnarea contractului, când eram pe ultima sută de metri și puteam să pierdem posibilitatea de a achiziționa, cât se poate de repede, acest RMN, s-a finalizat procedura. Pe 13 octombrie, am semnat contractul subsecvent, care este încheiat sub autoritatea contractului inițial. Am intrat, deja, în linie dreaptă cu montarea aparatului. Valoarea RMN-ului este de 6.095.000 de lei, la care se adaugă TVA doar 20%, nu 24%, așa cum era în momentul în care s-a încheiat contractul. Suma include achiziționarea, dar și amenajarea, montajul și construcția tuturor instalațiilor necesare spațiului unde va fi amplasat aparatul. Investiția trebuie finalizată până la sfârșitul anului, este un aparat performant, de ultimă generație, iar activitatea va fi asigurată de către medical specialist pe care îl avem în spital.”, a declarat Camelia Ghiveciu.

Alături de medicul primar în Radiologie Imagistică Medicală, Mihaela Isvoranu, vor veni și alți specialiști. Managerul a adăugat că au fost purtate discuții și cu un medic specialist din Slobozia, care va veni să lucreze, cu jumătate de normă, pentru a putea fi făcute mai multe investigații, zilnic. Din primăvară, este așteptat să se alăture acestei activități și un alt medic, care și-a declarat disponibilitatea de a-și lua competența în radiologie și imagistică medicală.

Camelia Ghiveciu a menționat faptul că abia în primăvara anului viitor va fi încheiat noul contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar până atunci prețul (aliniat cu costurile acestor servicii practicate de CAS, prin norme) va fi suportat integral de cei care se programează să-și facă RMN.

„Am discutat cu doamna doctor Isvoranu și a spus că programul reglementat, pe această specialitate, este de șase ore/zi și vor putea fi investigate 5-6 persoane, zilnic. Dacă vom prelungi cu încă trei ore programul, prin venirea medicului de la Slobozia, vor putea fi făcute 8-9 investigații, pe zi.”, a afirmat managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași, Camelia Ghiveciu.

Au fost identificate și asistentele care vor fi instruite de firma Cortech Med SRL, care a furnizat aparatul. Conducerea Spitalului a menționat că investigațiile vor putea fi făcute, încă de la finele acestui an, pentru pacienții din spital, iar de anul viitor, contra-cost, vor putea să vină și persoanele care au nevoie de o investigație RMN.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Mesajul elevilor de la Colegiul Economic Călărași: ”We Love, Călărași!”

joi nov. 17 , 2016
Primăria Municipiului Călărași a programat, pentru zilele de 10 și 11 noiembrie a.c., desfășurarea celei de-a treia ediții a evenimentului denumit Ziua Porților Deschise, care se adresează elevilor de liceu din municipiul Călărași. Pentru cea de-a treia ediție au fost invitați elevii Colegiului Economic, ce și-a desemnat reprezentanții, care pentru […]