Bătrânii de la Căminul „Antim Ivireanul” din Călărași au primit daruri de Paşte

Înaintea sărbătorilor Pascale, deputatul Vasile Iliuţă s-a întors într-un loc de care s-a apropiat sufleteşte, de-a lungul timpului: Căminul de Bătrâni „Antim Ivireanul” din Călăraşi.

„Vin sărbătorile şi m-am gândit că locul unde putem veni să-i bucurăm și să-i ajutăm pe oameni, ca să aibă un strop de bucurie, este acest Cămin de Bătrâni din Călărași. Nu numai că știu de existența lui, dar în mandatul fostului primar, Nicolae Dragu am fost unul dintre sponsorii pe care i-a avut acest cămin, oferindu-le de la ferma proprie, porci și vaci, pentru a le asigura o masă caldă bătrânilor. Și înainte de aceste sărbători de Paște ne-am canalizat energia către acest loc, unde am venit cu tot ce este necesar pentru o masă tradițională: miel, ouă, cozonac, vin, brânză, roșii, suc, apă.”, a spus deputatul Vasile Iliuţă.

Acesta a declarat că doreşte să îl susţină pe directorul Mihai Alexandru, de la Căminul de Bătrâni „Antim Ivireanul” în dorinţa sa de a extinde cu încă 40 de locuri clădirea, dublând astfel numărul de locuri oferite celor care doresc, sau sunt nevoiţi, să vină într-un astfel de loc. „Am să văd ce pot face, ca deputat, pentru a sponsoriza construcţia câtorva locuri aici. Desigur, este nevoie de a se alătura mai mulţi factori de decizie, pentru a fi finalizat un astfel de proiect.”, a declarat Vasile Iliuţă.

„Zilnic avem cereri din partea celor care vor să vină la Căminul de Bătrăni. În prezent, avem doar 40 de locuri, din care 4 sunt pentru asistaţii sociali, adică cei care nu au niciun venit. Dacă am face extinderea clădirii, până la 80 de locuri, cum ne permite spaţiul, am avea 15 locuri pentru asistaţii sociali, a spus directorul căminului Mihai Alexandru.

După sărbătorile de Paşte, deputatul Vasile Iliuţă a promis că îi va duce pe cei care se pot deplasa, de la Căminul de Bătrâni, la mânăstirea Libertatea, dar şi în vizită la Vâlcelele, la fermele sale, la o plimbare care să îi scoată din cotidianul unei vieți care le oferă, mai rar, bucurii sufletești.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Mamele ar putea primi un ajutor financiar la nastere

sâm mai 4 , 2013
Mamele ar putea beneficia de un ajutor din partea statului pentru fiecare dintre  copiii nou nascuti, se arata intr-un proiect de act normativ inregistrat recent  in Parlamentul Romaniei. Conform documentului, ajutorul se va acorda o singura  data, la eliberarea certificatului de nastere al copilului, informeaza www.avocatnet.ro Masura este curpinsa intr-un […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!