Lucrările la Ambulatoriul Spitalului de Psihiatrie Săpunari au ajuns la final

conferinta inchidere SapunariJoi, 29 ianuarie, la sediul Consiliului Județean Călărași, a avut loc conferința de închidere a proiectului:„Reabilitarea, Modernizarea şi Echiparea Ambulatoriului Spitalului de Psihiatrie Săpunari, judeţul Călăraşi”, finanţat prin Programul Operaţional Regional – Axa prioritara 3 – “Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.1 – “Reabilitarea/ modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate”.

Prezenți la eveniment au fost Daniela Brăileanu, managerul Spitalului Săpunari, vicepreședintele Consiliului Județean, Marian Dinulescu, administratorul public, Daniel Ștefan, managerul de proiect, Carmen Șerban,  primari din județ, dar și reprezentanți ai spitalului modernizat cu fonduri europene.

DSCF7842 Lucrările de reabilitare au fost făcute în perioada 1 aprilie 2013 – 1 februarie 2015, iar valoarea totală a proiectului a fost de 2.095.922 lei. Un motiv important care a stat la baza reabilitării spitalului, a fost faptul că structura şi distribuţia serviciilor de îngrijire mintală, la nivelul judeţului Călăraşi, este precară, accentuată de faptul că în structura funcţională a spitalelor de îngrijiri generale nu există secţii sau compartimente în specialitatea psihiatrie, cu excepţia Spitalului Judeţean de Urgenţă. Spitalul de Psihiatrie Săpunari este unica unitate medicală de profil din judeţ. Structura organizatorică a Spitalului include ambulatoriului integrat cu cabinete în specialitatea psihiatrie şi specialităţi conexe (cabinet psihologie şi laborator analize medicale).Obiectivele propuse au fost îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii judeţene de servicii de sănătate mintală ca urmare a reabilitării, modernizării şi echipării ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Pishiatrie Săpunari.

Beneficiarii direcţi sunt  adulţii cu probleme de sănătate mintală din aria arondată proiectului, estimat la un număr de aproximativ 2,500 persoane afectate, care vor beneficia de îngrijiri medicale specifice, de o calitate şi complexitate superioară, într-un mediu cât mai puţin restrictiv.

Personalul medical şi auxiliar (16 persoane)  va deservi ambulatoriu reabilitat, creîndu-se condiţiile necesare pentru furnizarea unor servicii de îngrijiri medicale mult îmbunătăţite, cât şi cadrul de dezvoltare profesională individuală şi instituţională.

degradare cladire sapunariClădirea supusă reabilitării  este o construcție din cărămidă, datând din anul 1902, care nu a beneficiat, de mai bine de treizeci de ani, de un program amplu de reabilitare, lucrările efectuate de-a lungul  timpului fiind

doar lucrări minime de mentenanță şi echipare strict necesare.

Lucrările de reabilitare şi modernizare au constat în: lucrări de consolidare la pereți; refacere șarpantă și învelitoare; recompartimentări, refaceri finisaje, înlocuire tâmplărie exterioară și interioară, termosistem la pereți exteriori; refaceri instalații sanitare, electrice, termice și telefonie; refacere rețea de canalizare exterioară, inclusiv stație de epurare.

renovare sapunariSpitalul a fost dotat cu echipamente, aparatură și dispozitive medicale, inclusiv mobilier și dotări specifice: electroencefalograf computerizat; echipamente IT; soft teste pshihologice; aparatură laborator de analize medicale, mobilier medical specific.

Managerul spitalului, Daniela Brăileanu, a mulțumit Consiliului Județean pentru sprijinul oferit de a putea moderniza ambulatoriul.

renovare sapunari.png2„Este o mândrie pentru noi această realizare și ne deschide noi orizonturi, deoarece aria de adresabilitatea s-a mărit, avem pacienți nu numai din Călărași, ci și din Ialomiţa, Bucureşti, Constanţa, Giurgiu. Ambulatoriul ne oferă posibilitatea să creştem calitatea serviciilor medicale.”, a declarat managerul Spitalului de Psihiatrie Săpunari.

Please enter banners and links.

Next Post

S-au tras la sorţi câştigătorii Tombolei iniţiată de Monitorul Primăriei

joi ian. 29 , 2015
Miercuri, 28 ianuarie, în cadrul unei conferințe de presă susținute de primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, reprezentanții mass-mediei locale au tras la sorți câștigătorii Tombolei Sărbătorilor de iarnă inițiată de Monitorul Primăriei, o publicație periodică editată de Primăria municipiului Călărași, care a apărut în luna decembrie 2014. În urma […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!