Deputata Raluca Surdu a primit la Camera Deputaţilor vizita unui grup de liceeni de la Olteniţa

Joi, 1 august, un grup de elevi şi profesori de la liceele „Ion Ghica” şi „Nicolae Bălcescu” din Olteniţa a fost în vizită la Camera Deputaţilor, ocazie cu care tinerii au putut afla mai multe despre impozanta clădire şi despre activităţile pe care le găzduieşte. Înaintea turului oficial prin impresionanta clădire, tinerii au fost întâmpinaţi de deputata liberală Raluca Surdu, cea care le-a prezentat sala de plen, le-a adresat câteva cuvinte de bun venit şi a răspuns întrebărilor acestora.

Deputata liberală a fost atinsă de entuziasmul elevilor care peste câţiva ani vor avea drept de vot şi a subliniat importanţa exercitării acestui drept, în deplină cunoştinţă de cauză. „Sper că am reuşit să-i fac pe aceşti liceeni să înţeleagă rolul Parlamentului în democraţiei. Mai mult, mi-aş dori să conştientizeze importanţa exprimării prin vot, faptul că pot şi trebuie să ia parte la rezolvarea problemelor locale. Sunt încrezătoare că vizita aceasta şi cele care vor urma vor fi utile tuturor participanţilor şi că toţi cei care vor putea păşi în această clădire simbol a românilor vor privi instituţia Parlamentului cu mai multă încredere. Le mulţumesc tuturor celor care au acceptat să vină la Bucureşti. Sper că am reuşit să le fac vacanţa mai frumoasă!”, a declarat Raluca Surdu.

Experienţa pe care ţi-o oferă vizita clădirii Parlamentului poate fi copleşitoare. Elevii au aflat de la ghizii profesionişti detalii despre sacrificiile făcute pentru a se ridica această clădire. La tot pasul, sunt reliefate recordurile doborâte printr-o reţetă care a combinat resursele interne, suferinţa şi entuziasmul de la un moment dat al istoriei noastre.

Chiar şi într-o zi de vacanţă parlamentară, elevii au putut vedea locurile în care îşi desfăşoară activitatea aleşii, sălile în care se dezbat şi se iau decizii impotante pentru români, holurile care nu se lasă mai prejos în faţa sălilor maiestuoase. La sfârşit, fiecare dintre elevii participanţi a plecat cu multe răspunsuri, cu experienţa unei vizite deosebit de plăcute, dar şi cu un sentiment de copleşire şi de mândrie legat de capacitatea românilor de a se autodepăşi.

„Pentru noi deputaţii, cel puţin pentru cei tineri, sentimentul de copleşire este zilnic şi vine din două surse. Pe de o parte, este această clădire care, în ciuda înălţimilor pe care le găzduieşte, te apasă, te face să te simţi mic. Pe de altă parte, este marea responsabilitate pe care o avem în calitatea noastră de reprezentanţi ai comunităţilor care ne-au votat, care şi-au investit în noi încrederea şi speranţa de mai bine”, a punctat deputata Raluca Surdu, care a reuşit astfel să organizeze o nouă acţiune înscrisă în campania demarată pe 1 iunie şi intitulată sugestiv „Azi copii, mâine adulţi, întotdeauna responsabili!”.

Please enter banners and links.

Next Post

Primarii judeţului Călăraşi protestează împotriva măsurilor guvernului Ponta

lun aug. 5 , 2013
Asociația Comunelor din România, auto-declarată ca parteneră a Guvernului României în actele și faptele ce privesc dezvoltarea colectivităților locale, se consideră în egală măsură responsabilă pentru o serie întreagă de nerealizări, în permanență semnalate de primarii comunelor din România, după Revoluția din 1989. Am considerat că numai printr-un dialog continuu, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!