La Liceul Mihai Eminescu din Călărași va veni un director prin detașare

Print Friendly, PDF & Email

Liceul Mihai Eminescu

Elevii liceului Mihai Eminescu, unul de renume al judeţului Călăraşi, au refuzat să intre la ore, în prima parte a zilei de joi, 31 ianuarie, din cauza unui zvon  privind înlocuirea directorului Constantin Mitră, din funcţie.

Într-o discuţie purtată cu reprezentanţii elevilor din liceu am aflat că aceştia au declanşat un protest spontan de susţinere a directorului Mitră, scandând în curtea liceului că şi-l doresc în continuare pe acesta director.

Constantin Mitră ne-a declarat că a auzit şi el că va fi schimbat, deşi la momentul în care se desfăşura protestul nu primise încă nicio hârtie oficială din partea Inspectoratului Judeţean Şcolar Călăraşi. „Exista un zvon, încă de la începutul săptămânii, că voi fi înlocuit. Astăzi (n.r. 31 ianuarie) am fost anunţat telefonic, neoficial, că nu mai sunt director. Până la ora la care discutăm, şi este aproape miezul zilei, nu am primit nicio hârtie oficială. Recunosc că eu sunt un director care se apleacă mai mult pe lucrurile mari, cum ar fi rezultatelele liceului, şi nu pe cele mai mici, dar, desigur, importante şi ele, cum ar fi întocmirea hârtiilor. Am avut o inspecţie şi, recunosc, că nu era totul pus la punct în privinţa hârtiilor.  Sunt director cu delegaţie, din august anul trecut, de când mi s-a încheiat mandatul, şi dacă Inspectoratul Şcolar consideră că trebuie să fiu schimbat, mă supun deciziei luate de instituţie. Menţionez că nu am vrut ca elevii să pornească un protest, chiar am discutat cu ei, rugându-i să intre la ore. Îmi doresc ca simulările pentru examenele naţionale, pe care le-am pregătit cu atenţie, să se desfăşoare în bune condiţii, vineri, 1 februarie, fără a fi perturbate de alte evenimente nedorite la liceul nostru.”

Contactată telefonic, Silviana Şestacovschi, inspectorul general şcolar, ne-a declarat că, la nivelul Inspectoratului Şcolar a fost declanşată o acţiune de inspecţie cu tematică, în judeţ, la 26 de unităţi şcolare, printre care şi Liceul Teoretic Mihai Eminescu. „Conform raportului făcut de echipa de inspecţie s-au înregistrat multe nereguli, pe parte de management imputabile  fostului director Constantin Mitră. În Consiliul de Administraţie al ISJ Călăraşi, s-a aprobat miercuri, 30 ianuarie, eliberarea acestuia din funcţie. Nu este o schimbare politică, aşa cum se vehiculează. Pot să vă spun, însă, că nu avea o comunicare corespunzătoare cu Inspectoratul. Şi, ca un aspect care nu mi-a plăcut, ca atitudine, de data aceasta, este faptul că la Ziua Naţională a României, anul trecut, la depunerea de coroane au reprezentat liceul, doi elevi şi administratorul.

Vom detaşa un director la această instituţie şcolară, dar nu am stabilit, deocamdată, în Consiliul de Administraţie cine va fi.

Reacţia elevilor mi se pare exagerată

În ceea ce priveşte reacţia elevilor, mi se pare exagerată, şi nu vom ceda la presiunile lor!  Am discutat cu directorul adjunct,  Nicoleta Archiudean, şi mi   s-a spus că după ora 12,00 elevii au intrat la ore, procesul educaţional desfăşurându-se normal.” a declarat, inspectorul general școlar, Silviana Şestacovschi.

Filosof, mai mult, decât dornic de a gâdila orgolii, fostului director Mitră i se mai reproşează, pe surse, şi faptul că nu a fost atent la detalii în ceea ce priveşte atenţia oferită conducerii Inspectoratului Şcolar. Fiind invitată la inaugurarea Sălii de Sport, în urmă cu aproape două luni, directorul Mitră a uitat să îi dea cuvântul inspectorului general şcolar, iar la manifestările dedicate lui Mihai Eminescu, nu a fost prezent vreun reprezentant al inspectoratului, semn că directorul ori a uitat, ori nu a considerat importantă prezența Inspectoratului Școlar.

În locul directorului, se spune că va fi pus un director din afara liceului, profesoara de matematică, de la Colegiul Barbu-Știrbei, Lucica Barbu.

Subiective sau obiective, schimbările au început și în rândul directorilor de școală. Vom vedea cine este următorul la rând!

 

Please enter banners and links.

Next Post

În 3 săptămâni, 5 medici au venit la Călărași

vin feb. 1 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱5 medici se pregătesc să își înceapă activitatea la Spitalul Județean de Urgență Călărași. Dacă până acum ne întrebam de ce medicii nu vin să lucreze şi la spitalul nostru, răspunsul că se poate, vine chiar de la actuala conducere. La numai trei săptămâni de […]