Judeţul Călăraşi ocupă locul 9 pe ţară în clasamentul prezenţei la vot

Uniunea Social Liberală a câştigat cele mai multe mandate de primar la nivelul judeţului Călăraşi la alegerile locale de duminică. Potrivit datelor finale centralizate marţi la Biroul Electoral Judeţean Călăraşi, USL a obţinut un număr de 26 de mandate de primar din totalul de 55 de la nivelul judeţului.

Potrivit aceloraşi date, un număr de 14 mandate de primar au fost câştigate de Alianţa Popular Creştină (APC), nouă de PNL, trei de PSD, unul de Alianţa Creştin Democrată (ACD), unul de PP-DD şi de asemenea un mandat a fost obţinut de un candidat independent la Dragalina. În ceea ce priveşte mandatele de consilierii locali de la nivelul judeţului Călăraşi, din totalul de 709, un număr de 249 aparţin USL, 206 APC, 77 PNL, 71 PPDD, 50 PSD, 14 PC, 11 ACD, nouă PRM, patru Alianţei Grădiştea, patru independenţilor, câte trei ACDR, UNCR, câte două PUER, Alianţei Fundeni, APR Proeuropa şi câte unul PNG şi PP.

Totodată, USL are şi majoritatea în Consiliul Judeţean Călăraşi, obţinând 17 consilieri judeţeni, din totalul de 30. În Consiliul Judeţean Călăraşi, APC a obţinut nouă consilieri judeţeni, iar PP-DD patru. De asemenea, USL a câştigat şi şefia CJ Călăraşi. Prezenţa la vot în judeţul Călăraşi a fost de 62,75%, judeţul fiind clasat pe locul nouă pe ţară. În mediul urban prezenţa la vot a fost de 57,56% , iar în mediul rural prezenţa a fost de 65,70%, informează Agerpres.

În ceea ce priveşte mandatele de consileri locali în municipiul Călăraşi, USL a obţinut 12 mandate, APC 6 şi PP-DD 3 mandate. În municipiul Olteniţa, USL are 9 mandate, APC 6, PP-DD şi Partidul Uniunea Ecologistă din România câte două mandate.

Please enter banners and links.

Next Post

Milescu a crezut până în ultima clipă, că va fi câştigător

lun iun. 18 , 2012
Ziua de 10 iunie, s-a încheiat pe frecvenţele Stil FM/ Radio ZU cu o emisiune maraton dedicată alegerilor locale. După ora 21,00 s-a intrat în direct cu majoritatea competitorilor importanţi din judeţ, la funcţia de primar şi de Consiliu Judeţean. Printre ei, invitat a fost şi Costinel Milescu, încrezător în potenţialul său electoral. „A fost o zi obositoare azi, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!