Joi, 21 iulie/ Film documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă”

Autor: Anna-Maria Gonciu

Filmul documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă” va fi proiectat joi, 21 iulie, la Sala „Barbu Știrbei” din Călărași
În cadrul festivalului Cinelatino de la Călărași, cu suportul Tenaris și al Caravanei TIFF, joi, 21 iulie 2022, la Sala „Barbu Știrbei”, la ora 18.00, va avea loc proiecția documentarului istoric “Regele Mihai: drumul către casă”, producție care a primit cel mai mare scor în votul publicului în cadru Tiff Cluj, în acest an.
Filmul documentar istoric “Regele Mihai: drumul către casă” include noi materiale despre perioada complicată a tinereții Regelui Mihai, așa cum a fost descrisă în jurnalul personal al Reginei Maria. Documentarul prezintă și detalii din perioada de izolare personală și socială a Regelui Mihai din timpul exilului din Elveția, dar și motivele pentru care Regele a ezitat să se întoarcă în România. Totul din perspectiva celor care i-au fost aproape în acea perioadă. Această versiune îmbogățită a filmului pune accent și pe interacțiunile Regelui cu CIA după exilul din 1948.
“Sunt bucuros să promovez pentru publicul din România cele trei filme realizate împreună cu echipa mea: „Războiul Regelui“ (2016), „Maria, Inima României“ (2018) și „Regele Mihai: Drumul către casă“ (2021). Documentarele prezintă o parte importantă din istoria României, din 1860 până în prezent, și sper ca publicul român să afle mai multe despre eroii săi vizionându-le”, a declarat producătorul de film John M. Florescu.
Turneul Național de Educație Istorică 2022 – o continuare a turneului din 2019 de promovare a filmului documentar „Maria, Inima României“, ce a început în luna mai, la București, include noua versiune a filmului „Regele Mihai: Drumul către casă“. Proiecțiile vor ajunge în București, Iași, Brașov, Alba Iulia, Deva, Alexandria, Călărași, Sinaia, Cluj, Curtea de Argeș, Târgoviște, dar și în alte orașe. Turneul își propune să acopere întreaga țară pentru ca filmele să poată fi văzute de un public cât mai larg, din toate păturile sociale.
Acest proiect de educatie istorică prin documentare istorice este sustinut de History Channel, Banca Transilvania, BAT Romania, Groupama, Nuclearelectrica.
“Cred in istorie, iar trecutul bine înțeles în prezent reflectă viitorul”, afirmă Dan Draghicescu, producător asociat. Acesta va fi prezent la proiecție pentru o sesiune de întrebări Q&A cu audiența, după film.

error: Content is protected !!