Prefect Valentin Barbu: Județul Călărași este pe locul 7 pe țară, cu o rată de recenzare a populaţiei de 93,8%

Print Friendly, PDF & Email

Comisia Centrală pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor a decis prelungirea cu o săptămână, de la 17 iulie până la 24 iulie, a perioadei de recenzare, iar a anunţat, joi, preşedintele Institutului Naţional de Statistică, Tudorel Andrei.

Prefectul de Călărași, Valentin Barbu a anunțat, într-o conferință de presă, că județul Călărași este pe locul 7 pe țară, cu o rată de recenzare a populaţiei de 93,8%.

,,La nivel național, județul Călărași stă bine ca nivel de recenzare, suntem pe locul 7 însemnând 93,8% din totalul populației recenzate. Sunt 20 de localități din județul Călărași care au terminat recenzarea, cei doi primari, alături de noi astăzi (n.r. 15 iulie 2022), din Cuza-Vodă (numărul 1) și Unirea (locul 3) sunt în top. Așa cum am constatat, fără implicarea directă a primarilor nu mergea bine recenzarea, în unele localități s-a mers mai greu. Există o problemă și pe această cale adresez o rugăminte dlui primar al municipiului Călărași, subliniez, o rugăminte, nu un reproș. Perioada s-a prelungit cu încă o săptămână. Se poate atinge populația țintă pentru a fi recenzată. Cea mai mare problemă, la nivel național, a fost în orașele mari și în orașele medii, cum este și municipiul Călărași. Dacă municipiul reușește să remonteze decalajul acesta în ultima săptămână putem atinge 100% din populația țintă supusă recenzării.
La nivelul județului Călărași, la momentul actual, conform INS, populația țintă supusă recenzării, prin ambele metode, este de 272. 751 de persoane și avem un minus de 21.170 persoane, deci este rezolvabilă problema.
Toată lumea trebuie să se afle într-o bază de date, iar realitatea demonstrează că nu este chiar așa și știți foarte bine dinamica populației, aici vorbesc de cei care au părăsit țara. Iar aici este o mare problemă, poate reușim acum ca datele să aibă o mai mare acuratețe decât în urmă cu 11 ani, unde știți că au fost probleme. Poate aflăm și noi, cu toții, câți suntem în România și câți în Diaspora.”

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Joi, 21 iulie/ Film documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă”

lun iul. 18 , 2022
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Filmul documentar istoric „Regele Mihai: Drumul către casă” va fi proiectat joi, 21 iulie, la Sala „Barbu Știrbei” din Călărași În cadrul festivalului Cinelatino de la Călărași, cu suportul Tenaris și al Caravanei TIFF, joi, 21 iulie 2022, la Sala „Barbu Știrbei”, la ora […]