Accident tragic pe A2, cu cinci victime, în zona Fundulea

Print Friendly, PDF & Email

[easyrotator]erc_16_1372867262[/easyrotator]

Accident tragic pe A2, cu cinci victime, în zona Fundulea
 
Echipaje profesioniste de pompieri militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit la un accident produs pe A 2, prin coliziunea unui autoturism Skoda cu o semi remorcă a unui autocamion staţionat pe banda de urgenţă
 
       În data de 03.07.2013, ora 01.37, un echipaj de descarcerare şi un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Secţiei de pompieri Lehliu Gară au fost solicitate, prin intermediul 112 – număr unic pentru apeluri de urgenţă, să intervină pe A 2, la km 37, calea I (sens de mers Bucureşti – Constanţa), pentru preluarea şi acordarea primului ajutor mai multor persoane implicate într-un  grav accident rutier, soldat cu 5 victime, dintre care 3 decedate.
    
 Potrivit relatărilor martorilor tragicului eveniment rutier, se pare că, în urma exploziei unei anvelope a autocamionului cu remorcă, aceasta s-a desprins de pe jantă şi a rămas pe carosabil, iar autoturismul marca Skoda (înmatriculat în judeţul Vâlcea), care venea din spate, a încercat să evite resturile anvelopei, lovind parapetul din stânga direcţiei de mers, ulterior fiind proiectat sub partea din spate a semiremorcii autocamionului.
    
 Au rezultat din accident 5 victime (2 adulţi şi 3 copii cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani). La sosirea echipajului de prim ajutor SMURD, echipajul S.A.J. Fundulea acorda ajutor medical în cazul a doi copii.  O victimă de sex feminin (mama copiilor), Nadia S., în vârstă de 36 de ani, se afla pe bancheta din spate, pe partea stângă, fiind încarcerată.
 Echipajul de descarcerare a procedat la îndepărtarea uşii din spate a autovehiculului, cu ajutorul depărtătorului şi foarfecului hidraulic, au scos victima şi au predat-o unui echipaj SABIF(Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov), care a transportat-o la spitalul Sf. Pantelimon din capitală.
     
O altă victimă a tragicului accidentului, o persoană de sex masculin, Marius S., în vârstă de 35 de ani, conducător al autoturismului, se afla încarcerat pe scaunul din dreapta faţa (precizare: autoturismul era prevăzut cu volanul pe partea dreaptă).
 
S-a procedat la extragere şi în cazul acestuia, fiind îndepărtată portiera de pe partea dreaptă faţă a maşinii, folosindu-se echipamentul din dotare (depărtător şi foarfec hidraulic). Bărbatul a fost scos repede din vehicul de către pompieri, însă acesta prezenta leziuni incompatibile cu viaţa.
 
Pe scaunul din stânga faţă se afla o altă victimă, un copil în vârstă de 5 ani. Pompierii militari încadraţi pe autospeciala de descarcerare au îndepărtat scaunul pe care se afla acesta, eliberând copilul aflat în stop cardio respirator şi cu traumatisme severe la cap, torace şi abdomen, pe care l-au predat echipajului de prim ajutor SMURD.
S-au iniţiat manevre de resuscitare, în sprijin venind la scurt timp şi un echipaj cu medic al SABIF (Serviciul de Ambulanţă Bucureşti Ilfov).
Au continuat manevrele de resuscitare timp de aproximativ o oră şi 10 minute, însă fără rezultat, medicul declarând decesul copilului.
  
Ceilalţi doi copii, şi ei stare gravă, au fost preluaţi de autospeciale ale Serviciul Judeţean de Ambulanţă şi transportaţi de urgenţă la un spital din Capitală.

Please enter banners and links.

Next Post

Unde sunt organele de control? Pescuitul ilegal a luat amploare pe Dunăre

joi iul. 4 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱 Debitul mare al apelor Dunării,  înregistrat în ultima perioadă de timp, a dus la creşterea masei de peşte, mai ales, în zona Călăraşi-Feteşti,  fapt ce a dus la înflorirea  pescuitului ilegal, la curent electric. Acest aspect a fost adus în atenţie de vicepreşedintele Consiliului Judeţean […]