Unde sunt organele de control? Pescuitul ilegal a luat amploare pe Dunăre

 foto pescuit ilegalDebitul mare al apelor Dunării,  înregistrat în ultima perioadă de timp, a dus la creşterea masei de peşte, mai ales, în zona Călăraşi-Feteşti,  fapt ce a dus la înflorirea  pescuitului ilegal, la curent electric. Acest aspect a fost adus în atenţie de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Bogdan Georgescu,care a  semnalat că, acest fenomen periculos  a luat  o mare amploare,  în ultimul timp.

,, Am primit foarte multe semnale din partea unor călărăşeni, care mi-au sesizat, faptul că, pe Dunăre, se pescuieşte ilegal, la curent electric, ziua în amiaza mare. Chiar marţi, pe 2 iulie, mi s-a adus la cunoştinţă că, trei bărci pescuiau la curent electric, pe mijlocul Dunării, la kilometrul 363. O să atenţionez  reprezentanţii Poliţiei de Frontieră dar şi celelalte instituţii, ce au atribuţii în verificarea pescuitului ilegal, pentru a lua  măsurile care se  impun  prin lege. Acest fenomen periculos are efecte dezastruoase,  deoarece distruge, de fapt, intreg mediul acvatic  al Dunării”, a precizat Bogdan  Georgescu.

Please enter banners and links.

Next Post

Deputatul Raluca Surdu: „Felicit iniţiativa Institutului de Economie Socială”

vin iul. 5 , 2013
Asocierea este, de departe, baza unei societăţi democratice, a unui regim construit în jurul drepturilor şi libertăţilor indivizilor şi comunităţilor. Fie că este vorba despre asocierea cetăţenilor, în iniţiative de schimbare a ceea ce instituţiile statului se dovedesc limitate (exemplul organizaţiilor non-guvernamentale), fie că este vorba despre asocierea liberă pentru realizarea de activităţi lucrative (societăţi comerciale), fie […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!