Evaluarea Naţională: Elevii din judeţul Călăraşi, la coada clasamentului

rez evaluare nationalaPotrivit datelor oficiale, oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean, procentul de promovabilitate, înregistrat de elevii călărăşeni, la examenul de Evaluare Naţională, înainte de contestaţii, a fost de 64,57%. Rezultatul plasează judeţul nostru, undeva la coada clasamentului, la nivel naţional, ţinând cont că, judeţul Olt ce a înregistrat un procent de 60,98% se află pe ultimul loc, în ceea ce priveşte promovabilitatea. Din cei 2552 de elevi înscrişi, s-au prezentat la examen 2470 şi, cei mai mulţi dintre ei (381), au obţinut note între 4 şi 4,99. 46 de elevi au obţinut note între 1 şi 1,99. La polul opus, sunt cei 274 `de elevi care au luat note între 7 şi 7,99, iar 308 elevi au obţinut note între 8 şi 8,99, atât la limba română, cât şi la matematică. Note cuprinse între 9 şi 9,99, au fost obţinute de 274 de elevi, iar 8 elevi din judeţ au obţinut media 10.

Absolvenţii de clasa a VIII-a, alături de părinţii lor, vor completa fişele de înscriere la liceu, în perioada 5 -10 iulie. Diriginţii elevilor vor introduce fişele în calculator şi vor verifica dacă opţiunile făcute de elevi sunt corecte.

Pe 16 iulie, la Ministerul Educaţiei va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrişi în prima etapă. Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie, la şcolile în care elevii au învăţat şi la liceele la care au fost repartizaţi. Până pe 26 iulie, elevii îşi vor depune dosarele de înscriere la liceul la care au fost admişi. A doua etapă de admitere va avea loc în perioada 17 iulie – 1 august.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Accident tragic pe A2, cu cinci victime, în zona Fundulea

mie iul. 3 , 2013
[easyrotator]erc_16_1372867262[/easyrotator] Accident tragic pe A2, cu cinci victime, în zona Fundulea   Echipaje profesioniste de pompieri militari din cadrul Secţiei Lehliu Gară au intervenit la un accident produs pe A 2, prin coliziunea unui autoturism Skoda cu o semi remorcă a unui autocamion staţionat pe banda de urgenţă          […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!