Încep lucrările de modernizare a pieței Big

Print Friendly, PDF & Email

piata big 2 sChiar dacă, în acest an , primăria nu avut un buget generos pentru investiţii,totuşi, s-au găsit fondurile necesare pentru a schimba imaginea dezolantă a două, din cele trei, pieţe din Călăraşi. După ce, vara trecută, cu aproximativ 100.000 de lei a fost modernizată piaţa Cuza-Vodă, în această lună, vor fi demarate lucrări de reamenajare a pieţei Big.

În zona chioşcurilor de flori va fi amenajaţă o mică piaţa volantă, destinată producătorilor  agricoli, ce vor putea să-şi comercializeze produsele proprii. Astfel, micii producători nu îşi vor mai vinde legumele şi fructele direct în stradă, aşa cum sunt nevoiţi să facă, în prezent. În aceeaşi locaţie, se va turna astfalt, vor fi reabilitate trotuarele, din jurul pieţei, vor fi reproiectate spaţiile verzi, vor fi  revopsite marcajele, iar parcarea din zonă va fi reamenajată.

piata big s,,În cel mai scurt timp posibil,  vom începe lucrările de modernizare la piaţa Big. A fost finalizat proiectul de execuţie şi, de acum încolo, putem să ne apucăm de treabă. Dacă timpul ne va ajuta, sperăm  să terminăm lucrările de execuţie până la finele anului. Investiţia ne va costa, aproximativ, 300.000 de lei. Sunt sigur că, după realizarea unor asemenea lucrări, piaţa Big va avea  o altă faţă”, a zis edilul Drăgulin. Nu acelaşi lucru se poate spune și de cele două clădiri, puse ca  „nuca în perete”  în mijlocul şi în apropierea pieţei, unde firma ,,Aldis” şi firma ,,Peneş curcanul” îşi comercializează produsele.

Conducerea primăriei, din mandatul trecut, a  dat autorizaţie de construcţie pentru  cele două magazine, fără să se gândească la faptul că, poziţionarea lor, în acele locuri, este nepotrivită, deoarece încurcă circulaţia din zonă şi dau un aspect inestetic pieţei.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

În Călărași, exerciţiu de alarmare publică în caz de cutremur

mie nov. 13 , 2013
            În data de 14 noiembrie 2013, începând cu ora 11.00, pe parcursul a 120 de minute, în municipiul Călăraşi se va desfăşura un amplu exerciţiu de alarmare publică în cazul producerii unui seism major.             Exerciţiul va avea următoarele teme:  „Acţiunea tuturor forţelor care au atribuţii în managementul situaţiilor […]