În plină acţiune, o autospecială de deszăpezire a luat foc, în comuna Vlad Ţepeş

Print Friendly, PDF & Email


incendiu-autospecialaBanda transportoare a unei autospeciale de deszăpezire s-a aprins în timp ce vehiculul efectua lucrări de degajare a carosabilului pe un tronson al DN 3 din localitatea Mihai Viteazu. 
Un echipaj de stingere din cadrul Detaşamentului de pompieri Călăraşi s-a deplasat rapid la faţa locului şi a lichidat incendiul.

 Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia electrică a unui motor care acţiona o bandă transportoare.

În data de 02.12.2014, ora 06.27, pompierii militari din cadrul Detaşamentului Călăraşi au fost solicitați, prin intermediul apelului unic de urgenţă 112, să acţioneze pe raza localităţii Mihai Viteazu (comuna Vlad Ţepeş), pe DN 3, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o autospecială de deszăpezire, proprietate aparținând unei societăţi comerciale.

La sosirea echipajului de stingere, incendiul se manifesta mocnit, cu fum dens la nivelul instalaţiei electrice şi a motorului care punea în mişcare o bandă transportoare.   Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit electric produs la instalaţia electrică a motorului care acţiona banda transportoare, arderea.

Un echipaj de stingere s-a deplasat la această intervenţie cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă, de capacitate mărită, acţionând pentru lichidarea incendiului, timp de aproximativ 25 de minute. In urma incendiului au ars: instalaţia electrică a maşinii,  motorul de acţionare a benzii transportoare a autospecialei de deszăpezire, 2 metri lineari dintr-o bandă transportoare şi aproximativ 2 metri pătraţi din prelata vehiculului, valoarea pagubelor fiind estimată la suma de 2.600 de lei.

Exista pericolul ca arderea să se extindă și la celelalte elemente ale vehiculului, însă pompierii au intervenit prompt și au lichidat incendiul în limitele găsite, salvând bunuri materiale în valoare de aproximativ 60.000 de lei.

 

 

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

50 de apartamente de la blocurile L1 şi M1 din Călăraşi vor fi reabilitate cu fonduri REGIO

joi dec. 4 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 4 decembrie, primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, și directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractul de finanțare a proiectului ”Reabilitarea termică a blocurilor L1 și M1 din municipiul Călărași”, în prezența locatarilor din cele două blocuri. Finanțarea a […]