În cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, ce a avut loc luni, 15 aprilie a.c,. s-a făcut o analiză succintă a zonelor afectate de creșterea pânzei freatice din incintele indiguite, de pe teritoriul județului nostru, a situației hidrologice a fluviului Dănărea și a trecerilor de vad de pe râul Argeș. Așa cum a precizat prefectului județului, George Iacob, în prezent, fluviul Dunărea nu a atins cota de inundație, însă debitul este destul de ridicat . Atât la Călărași, cât și la Oltenița, debitul Dunării a depășit 12.000mc./secundă.
În urma controalelor realizate pe teren, de către reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență, a fost realizat și Raportul Operativ privind Efectele Fenomenelor Hidrometeorologice Periculoase la nivelul judeţului Călăraşi. Conform acestui document, creșterea debitului Dunării a dus la inundarea a 2384 de hectare de teren agricol, suprafețe existente în incintele indiguite.
1660 de hectare de teren agricol inundate în comuna Chirnogi
Aproape jumătate din suprafaţa agricolă afectată se află pe raza comunei Chirnogi unde au fost inundate 1660 de hectare de teren arabil. Ca urmare a creșterii debitului apei Borcea, au fost afectate toate localitățile aflate de-a lungul acestui braţ. În comuna Dichiseni au fost inundate 180 de hectare de teren agricol, iar în comuna Jegălia au fost inundate 325 de hectare de pășuni și 30 de anexe gospodărești. În municipiul Călărași au fost afectate numai 14 hectare de teren arabil.
903 hectare de pășuni inundate
O suprafață mare de pășuni, 200 de hectare, au fost inundate şi în comuna Unirea. Suprafața totală de pășuni afectată de inundații, de pe raza județului nostru se ridică la 903 hectare, iar în zona localităților Borcea, Călărași, Dorobanțu au fost afectate 703 hectare de pădure.