În judeţul Călăraşi, peste 2300 de hectare de teren agricol au fost inundate

Print Friendly, PDF & Email

teren arabil inundatÎn cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Călărași, ce a  avut loc luni, 15 aprilie a.c,. s-a făcut  o  analiză succintă a  zonelor afectate de creșterea pânzei freatice din incintele indiguite, de pe teritoriul județului nostru, a  situației hidrologice a fluviului Dănărea și a trecerilor de vad de pe râul Argeș. Așa cum a precizat prefectului județului, George Iacob,  în prezent,  fluviul Dunărea nu a  atins cota de inundație, însă debitul este destul de ridicat .  Atât la Călărași, cât și la Oltenița, debitul Dunării a  depășit 12.000mc./secundă.

În urma controalelor realizate pe teren, de către reprezentanții Comitetului pentru Situații de Urgență, a fost realizat și Raportul Operativ privind Efectele Fenomenelor Hidrometeorologice Periculoase la nivelul judeţului Călăraşi. Conform acestui document, creșterea debitului Dunării a dus la inundarea a 2384 de hectare de teren agricol, suprafețe existente  în incintele indiguite.

1660 de hectare de teren agricol inundate în comuna Chirnogi

Aproape jumătate din suprafaţa agricolă afectată se află pe raza   comunei Chirnogi unde au fost inundate 1660 de hectare de teren arabil. Ca urmare a creșterii debitului apei Borcea, au fost afectate toate localitățile  aflate de-a lungul acestui braţ.  În comuna Dichiseni au fost inundate 180 de  hectare de teren agricol, iar în comuna Jegălia au fost inundate 325 de hectare de pășuni și 30 de anexe gospodărești. În municipiul Călărași au fost afectate numai 14 hectare de teren arabil.

903 hectare de pășuni inundate

O suprafață mare de pășuni, 200 de hectare, au fost inundate şi în comuna Unirea. Suprafața totală de pășuni afectată de inundații, de pe raza județului nostru  se ridică la 903 hectare, iar  în  zona localităților Borcea, Călărași, Dorobanțu au fost afectate 703 hectare de pădure.

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

Ivan Patzaichin vine la Călărași

mar apr. 16 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi, binecunoscutul canoist, Ivan Patzaichin va veni la Călărași pentru a discuta cu primarul municipiului Daniel Ștefan Drăgulin. Scopul vizitei este acela de a stabili data la care urmează să fie organizat, la Călărași, concursul de vâslit. Municipiul Călărași face parte din circuitul stabilit al […]