În 4 luni, 86 de dosare sociale au fost suspendate de la plată, de Primăria Călărași

Print Friendly, PDF & Email

dosare-copyCei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele până la data de 31 martie, nu mai au dreptul la ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului. Suspendarea plăţilor a trebuit realizată începând din luna aprilie, potrivit prevederilor legale.

Primăria Călărași a suspendat de la plată, pentru neachitarea taxelor și impozitelor locale, în luna aprilie, 3 dosare sociale, iar în primele patru luni ale anului au fost suspendate 31 de dosare, dintre care 15 au reintrat la plată.

În cazul alocațiilor de susținere a familiei, pentru neplata taxelor și impozitelor, au fost suspendate 2 dosare și s-a reluat plata la unul. De la începutul anului, alte 53 de dosare sociale au fost suspendate, din alte motive decât neplata taxelor, din care 27 au reintrat la plată. Nu s-au înregistrat suspendări de la plată în cazul indemnizațiilor acordate pentru creșterea copilului.

În prezent, au rămas suspendate de la plată 46 de dosare sociale.

Legea în vigoare din octombrie 2012, reglementează mai clar acordarea de beneficii de asistenţă socială şi, în acelaşi timp, stabileşte termenul până la care pot fi achitate taxele şi impozitele pentru cei care primesc ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului.

Concret, pentru a-şi putea menţine drepturile la ajutoarele de la stat, beneficiarii trebuie să-şi achite taxele şi impozitele pentru bunurile pe care le deţin în proprietate, până la 31 martie a fiecărui an. În cazul în care nu şi-au plătit datoriile până la această dată, dreptul lor la ajutor social, alocaţie pentru susţinerea familiei sau indemnizaţie pentru creşterea copilului se suspendă pe o perioadă de 5 luni, începând cu drepturile aferente lunii aprilie.

„Suspendarea dreptului de ajutor social se face prin dispoziţie scrisă a primarului, începând […] cu luna aprilie a fiecărui an şi se comunică titularului în termen de 15 zile de la data emiterii acesteia”, se arată în normele de aplicare a legii.

Având în vedere ca ajutoarele sociale aferente lunii aprilie se plătesc în luna mai, cei care nu şi-au achitat taxele şi impozitele nu vor mai avea dreptul la ele începând cu luna în curs.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Parcul Dumbrava, în plin proces de modernizare

joi mai 15 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Odată cu venirea sezonului cald, municipiul Călăraşi s-a transformat într-un adevărat şantier de lucru. În prezent, se desfăşoară pe ultima sută de metri, lucrările de modernizare de la piaţa Big, iar în parcul Dumbrava, echipele de muncitori lucrează de zor pentru a-i da o nouă […]