Implicarea Tineretului Național Liberal – entuziasmul tinereții și expertiza maturității în slujba României

Print Friendly, PDF & Email

Deputații Raluca Surdu și Aurel Niculae își iau în serios rolul de multiplicatori și supun atenției opiniei publice din județul Călărași, acțiunile Tineretului Național Liberal. Pentru a-și face o părere proprie, cititorul este invitat să accepte provocarea celor doi deputați de a accesa site-ul www.tnl.ro. Pentru ediția de față, sunt scoase în evidență doar două acțiuni mai recente ale TNL: seminarul practic „Instrumente on-line de comunicare politică” și seminarul internațional „Dunăre și Deltă – Coordonate Europene”.

ralucaRaluca Surdu: ”TNL comunică on-line”

Tineretul Național Liberal, în parteneriat cu Fundația Friederich Naumann, a organizat la sfârșitul lunii iunie seminarul „Instrumente on-line de comunicare politică”. TNL România continuă astfel seria seminariilor care au ca scop introducerea în practicile de comunicare ale organizației a unor instrumente și tehnologii moderne de comunicare.

Comunicarea on-line este un instrument prin care oamenii politici pot fi în contact, permanent, cu alegătorii și cu comunitatea pe care o reprezintă. În cadrul seminarului, tinerii liberali vor lua parte la cursuri teoretice și sesiuni practice privind modalitățile de transmitere a mesajelor politice în mediul on-line. Sesiuni speciale vor fi dedicare platformelor de comunicare on-line ale PNL și portalului www.echipaluicrin.ro (platforma agregator de știri, informații și suport multimedia), dar și comunicării cu mass-media on-line. Seminarul s-a încheiat pe 30 iunie, cu un workshop dedicat modului de organizare și desfășurare a unei conferințe de presă. Subiectul ales pentru exemplificare a fost procesul de revizuire a Constituției. Astfel, tinerii au învățat că pregătirea unei conferințe începe cu câteva zile înainte de data la care este programată, iar activitățile care decurg din organizarea acesteia durează alte câteva zile după. Accentul a fost pus pe integrarea canalelor de comunicare on-line, în pregătirea unei astfel de conferințe și promovarea mesajelor transmise prin intermediul acesteia.

Florin-Alexandru Alexe, deputat PNL, președintele Tineretului Național Liberal, a fost de asemenea prezent la seminar. Acesta le-a vorbit participanților despre rolul important pe care îl au în transmiterea și promovarea on-line a activităților pe care organizațiile de tineret și de seniori le desfășoară. „Învățați să descoperiți resursele și abilitățile, să le perfecționați și să le folosiți pentru a comunica între voi dar și pentru a transmite publicului mesajele liberale”, le-a spus acesta tinerilor comunicatori.

”Revizuirea Constituției este un subiect greu. Felicit tinerii liberali că l-au abordat cu curaj și profesionalism în cadrul seminarului de comunicare politică on-line, atunci când au avut de organizat o conferință de presă pe acest subiect. Responsabilitatea de a comunica bine este cu atât mai mare cu cât cel care și-a asumat coordonarea Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituției României este nimeni altul decât președintele PNL Crin Antonescu, Președinte al Senatului României ”, a ținut să precizeze Aurel Niculae.   

”Indiferent dacă te afli la guvernare sau în opoziție, indiferent dacă simți presiunea alegerilor care urmează în câteva zile, în câteva săptămâni sau în câteva luni, indiferent dacă te afli la început de mandat, deci pe un val de simpatie, speranță și încredere pe care oamenii ți le-au conferit, responsabilitatea de a comunica este esențială. Cu toții, politicieni mai noi sau cu mai multă experiență, suntem într-un proces de adaptare la rigorile comunicării on-line. Este greu, dar, totodată, fascinant să descoperi deschiderea pe care ți-o oferă instrumentele moderne precum Facebook, Twitter, Youtube, LinkedIn. Internetul te ajută să obții informații, să participi și să contribui, chiar dacă fizic nu ești prezent acolo și atunci când ți-ai dori”, a declarat deputata Raluca Surdu.

 

Aurel NAurel Niculae: ”TNL și viitorul României”

Internetul a devenit o platformă de dezbatere a unor chestiuni de mai mică sau mai mare importanță. Una dintre cele care ar trebui să capteze atenția noastră, a tuturor, este cea a rolului pe care România trebuie să îl joace atunci când se fundamentează decizii care îi influențează viitorul, atât ca țară membră a Uniunii Europene, cât și ca punte între culturi. Că dorim sau nu, că ne interesează sau nu, viața noastră de zi cu zi ne este afectată de faptul că România se aflată la intersecția unor interese majore – scutul NATO; interesele europene și internaționale de stabilizare a Balcanilor; provocările dinspre și la adresa Rusiei; interesele Chinei de a avea aici un cap de pod (a se vedea și importanța strategică pe care portul Constanța o are în acest sens); interesele lumii arabe de a-și extinde sursele de alimente, solul fertil și pădurile României fiind în vizorul americanilor, europenilor, dar și orientalilor deopotrivă; nevoia de siguranță energetică care presupune jocul inteligent pe o mare tablă de șah care schimbă datele relațiilor internaționale odată cu evoluția tehnologiei etc. România are o amplasare geografică ce a ridicat și încă ridică provocări, dar ceea ce a făcut diferența între catastrofă și succes în istoria acestei țări au fost oamenii politici. De departe putem considera faptul că bazinul Dunării reprezintă un avantaj (graniță naturală până mai deunazi, acum element de legătură vital pentru întreg continentul) România deține 30% din acest bazin, ceea ce înseamnă un interes major în politicile viitoare trasate prin Strategia Dunării. De-a lungul a mai bine de 1000 de km, România exploatează și protejează (cu eficiență discutabilă) una dintre arterele vitale ale Europei. În acest context, Tineretul Național Liberal, în parteneriat cu Fundația Friederich Naumann, a organizat, la începutul lunii iulie, seminarul internațional „Dunăre și Deltă – Coordonate Europene”.

Pe parcursul a 4 zile, tineri liberali din România, Bulgaria și Republica Moldova au participat la cursuri ținute de lectori străini, dar și de lideri politici liberali sau de specialiști în atragerea fondurilor europene. Discuțiile au vizat importanța Dunării și a Deltei la nivel european, au fost reliefate exemple de proiecte desfășurate în țări dunărene, care au dus la dezvoltarea economică a zonelor respective, a fost făcută o prezentare de ansamblu a Strategiei Europene pentru Regiunea Dunării și a priorităților României, în cadrul acestei strategii, au fost identificate posibilități de atragere a fondurilor europene, pentru dezvoltarea economică în Delta Dunării și pentru creșterea numărului de turiști, fără a tulbura echilibrul natural. La masa rotundă cu care s-a încheiat seminarul, participanții au căzut de acord asupra faptului că educația ecologică, inițiativa locală și sprijinul politic sunt elemente esențiale pentru o dezvoltare durabilă a acestei zone unice în Europa.

Județul nostru, orașul nostru (n.r. Oltenița) dispune de o imensă resursă reprezentată de Dunăre. Această resursă poate fi accesată, fructificată, doar dacă ne implicăm și dacă ne conjugăm eforturile în acest sens. Tinerii, vitalitatea și implicarea lor reprezintă barometrul după care ne putem face o idee asupra viitorului nostru. Rolul nostru, ca decidenți, este să creem contextul în care aceștia să se exprime faptic, să-și asume inițiative și acțiuni concrete”, a precizat deputata Raluca Surdu.

Am susținut și susțin, cu tărie, necesitatea implicării tinerilor în politică. Cei încă nehotărâți pot observa acțiunile și activitățile pe care TNL le întreprinde, să vadă că această organizație este o școală bună și o bună investiție de timp și energie. Tinerilor care se vor implica în politică și se vor forma întâi la TNL, li se va cere seriozitatea de a contribui la astfel de evenimente organizate pe principiul unor adevărate rezervoare de idei și creativitate”, a declarat deputatul Aurel Niculae care, în ultimele apariții în presă, a punctat necesitatea unei implicări a tinerilor și orientarea acestora către acțiune.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a intrat în febra disponibilizărilor

lun iul. 15 , 2013
Recent adoptată, pe data de 26 iunie a.c., Ordonanţa de Guvern nr. 77/2013, privind reducerea unor posturi vacante şi ocupate, din cadrul instituţiilor publice, aflate în subordinea ministerelor, urmează să fi pusă în aplicare, în fiecare judeţ din ţară. În aceste condiţii, toate instituţiile şi autorităţile publice, din judeţul Călăraşi, […]