Direcţia de Sănătate Publică din Călăraşi a intrat în febra disponibilizărilor

Dr Corina Sebe sRecent adoptată, pe data de 26 iunie a.c., Ordonanţa de Guvern nr. 77/2013, privind reducerea unor posturi vacante şi ocupate, din cadrul instituţiilor publice, aflate în subordinea ministerelor, urmează să fi pusă în aplicare, în fiecare judeţ din ţară. În aceste condiţii, toate instituţiile şi autorităţile publice, din judeţul Călăraşi, au obligaţia ca, în termen de 30 de zile, de la data intrării în vigoare a prezentei Ordonanţe de Urgenţă, să adopte şi să emită actele normative specifice de aprobare a structurii funcţionale de personal.

Toate instituţiile publice din tară au mai  trecut prin tăvălugul disponibilizărilor, în urma aplicării Ordonanţei de Guvern nr.34/ 2009, iar  activitatea multora dintre ele  a fost grav afectată de lipsa de personal. Din această categorie face parte şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din Călăraşi, ce se confruntă, la ora actuală, cu o mare lipsă de personal. În aceste zile, conducerea  DSP lucrează la realizarea unei noi scheme de personal, cu mai puţini angajaţi. Directorul din cadrul DSP  Călăraşi, Corina Şebe a precizat că a primit, de la Ministerul Sănătăţii, o adresă însoţită de o machetă, în baza căreia, se  va face o simulare privind reducerea de personal în instituţie, în mai multe variante, în procent de 4%, 10%  sau 15%.

,,Am lucrat la varianta reducerii de personal, din instituţie, cu numai 4%. În aceste  condiţii, suntem obligaţi să disponibilizăm două persoane, din anumite compartimente. Această  reducere de personal va afecta, foarte mult, activitatea instituţiei noastre. Ne confruntăm, în prezent,  cu o mare criză de personal calificat, avem compartimente  în care lucrează doar câte un singur angajat. Nu avem ocupate  posturi de conducere, în domeniul sănătăţii publice şi nici în domeniul inspecţiei sanitare. Probabil că suntem una din puţinele instituţii din judeţ care nu are consilier juridic. Fiecare angajat al instituţiiei este încărcat  cu foarte multe atribuţii. Un singur  salariat face munca a trei salariaţi. Situaţia cu care ne confruntăm este foarte sumbră şi, dacă se va continua în acest ritm, va fi, din ce, în ce mai greu. Nu ştiu cum vom face faţă unui volum de muncă din ce în ce mai mare, cu un personal micşorat. Am înţeles că aceste disponibilizări vizează, de fapt, reducerea cheltuielilor publice. însă nu văd, dacă o asemenea eficientizare a cheltuielilor, prin reducerea  de personal, va avea şi efectul scontat, pentru că, statul va fi obligat să  suporte cheltuielile suplimentare, privind protecţia socială a angajaţilor disponibilizaţi, care vor îngroşa rândurile şomerilor“,  a spus, cu regret,   directorul DSP Călăraşi dr. Corina Şebe.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Județul Călărași a întrecut Ialomița, la regionalizare

mar iul. 16 , 2013
La sfarsitul saptamanii trecute, primarul municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, alaturi de senatorul PNL Liviu Stefan Tomoiaga,Viorica Enache, reprezentant al Agentiei pentru protectia mediului,  Ion Ciulinaru,  presedintele Asociatiei Cultivatorilor de cereale si plante  si Marian Neagu, directorul Muzeului “Dunarii de jos”, a participat la emisiunea “Raport de tara”, de la […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!