Miercuri, 13 aprilie, Grădiniţa cu Program Prelungit ,,Țara Copilăriei” , din Călăraşi, a fost gazda unui eveniment deosebit. Micuţii ecologişti şi cadrele didactice au primit vizita reprezentanţilor Centrului Carpato Danubian de Geoecologie (CCDG), în vederea reevaluării, pentru menţinerea Steagului Verde şi a titlului de Eco-Şcoală.
La această acţiune au participat: președintele Centrului Carpato Danubian de Geoecologie (CCDG), Cornelia Dincă, și vicepreşedintele acestei instituţii, Petru Dincă, inspectorul pentru educaţie timpurie de la Inspectoratul Școlar Judeţean Călărași, prof. Georgica Olteanu, reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului Călărași, directoarea grădiniţei, Daniela Soare, precum și alte cadre didactice.Aceştia au avut plăcerea de a descoperi implicarea şi determinarea micuţilor ecologişti care, sprijiniţi de educatoare şi părinţi, au reuşit să pună în valoare dragostea lor pentru natură. Invitaţii au fost întâmpinaţi de micuţii ce purtatu şepci şi eșarfe de culoare verde, ei demonstrând, astfel, că sunt preocupaţi de protecţia mediului în care trăiesc. Princhideii de la Grădiniţa ,,Ţara Copilăriei” au celebrat, ca în fiecare an, toate zilele care marchează protejarea mediului încojurător, precum: Ziua păsărilor, Ziua pădurii, Ziua Mării Negre, Ziua Voluntarilor, Ziua Apei, Ziua Mediului, Ziua Verde- Plantează un copăcel sau Ziua Reciclării.
Ajutaţi de părinţi şi de educatoare ei au realizat diferite broşuri şi machete, cu îndemnuri eco. De asemenea, s-au implicat în diferite activităţi ecologice, de plantare de pomi, în amenajarea straturilor de flori, în curtea grădiniţei, sau acţiuni de ecologizare în pădure. În felul acesta, ei au învăţat despre importanţa conservă rii ecosistemului marin sau despre energia electrică și economisirea ei. Cu ajutorul acestor activităţi de educaţie ecologică, micuţii au reușit să înţeleagă cât de importantă este protejarea mediului încojurător.
Preşedinta Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) Bucureşti, Cornelia Dincă, s-a arătat încântată de toate realizările colectivului Grădiniţei ,,Ţara Copiulăriei”, în vederea menţinerii Steagului Verde. „Dacă ar fi să concentrăm ceea ce am văzut aici, cred că am văzut activităţi complexe, pentru fiecare temă pe care aţi spus-o și îmi place că, fără să spuneţi cuvântul magic „proiect”, aţi lucrat pe niște mici proiecte. Dacă tema a fost ,,plantări”, nu v-aţi limitat la plantat, ci i-aţi adus pe copii în clasă și aţi discutat cu ei despre rolul activităţii în sine. Ei au materializat, în imagini sau machete, toate activităţile voastre, ceea ce este un lucru benefic. Aţi transformat fiecare activitate într-o lecţie pentru viaţă și cu foarte multe idei, pe care să le folosească în formarea de comportamente. Sunt foarte încântată de faptul că sunteţi foarte inventivi și am văzut că, pentru fiecare activitate, aţi realizat obiectivele clare și le-aţi îndeplinit cu succes.”, s-a adresat colectivului de cadre didactice al grădiniţei, prof. Cornelia Dincă, președintele CCDG.
Steagul Verde” a fost obţinut de Grădiniţa “Ţara Copilăriei” în urma unei riguroase monitorizări din partea forumului superior Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie (CCDG) Bucureşti. „Steagul Verde” este cea mai înaltă distincţie a Programul Mondial Eco-Şcoala, în care grădiniţa este înscrisă din anul 2006.