Filmul „Câini”, premiat la Cannes, la Călărași

Print Friendly, PDF & Email

dragos-bucur_caini_photo-credit-iulia-weissUnul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge și la spectatorii din Călărași. Filmul premiat la Cannes și la TIFF și nominalizat la European Discovery 2016 va avea a doua proiecție la Cinema 3D Călărași, pe 5 decembrie, de la ora 17.00. Trailer.

Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec.

Acțiunea este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

Opera unui talent veritabil. Impresionant”, scrie publicația franceză Télérama. „Câini este mai apropiat de western-ul american gheorghe-visu_caini_photo-credit-iulia-weissdecât de cinema-ul românesc contemporan”, apreciază revista Les Inrockuptibles. „Într-un Cannes care ne-a prilejuit multe plăceri, dar foarte puține surprize și revelații adevărate, debutul lui Mirică iese în față deopotrivă ca o surpriză și o revelație”, notau criticii americani de la Film Comment.

Câini a fost selecționat în zeci de estivaluri și a fost nominalizat la European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film, trofeu acordat în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul Transilvania, și la Sarajevo, unde Câini a obținut două distincții importante, printre care și Premiul pentru Cel mai bun actor – Gheorghe Visu. Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică.

Bogdan Mirică este scenaristul și co-regizorul serialului HBO Umbre (2014) și a obținut numeroase premii pentru scurtmetrajul Bora Bora (2011). În prezent, regizorul pregătește sezonul al doilea al serialului Umbre.

***

vlad-ivanov_caini_credit-foto-iulia-weissCâini este produs de 42 Km Film (Marcela Ursu) și EZ Films (Elie Meirovitz), și co-produs de Argo Film (Stephan Komandarev). Co-producția Franța-România-Bulgaria-Qatar a fost realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, Centre national du cinéma et de l’image animée din Franța, CNC Bulgaria, Canal +, Eurimages și Fundația GAN, Doha Film Institute, cu participarea HBO România.

Filmul este distribuit în România de Transilvania Film.

 Informații despre bilete: http://www.culturalcl.ro/index.php/cinema-3d-2d

www.caini-filmul.ro

Pagina de Facebook a filmului.

 

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Un singur candidat s-a înscris la concurs, pentru funcția de manager al S.J.U. Călărași

lun dec. 5 , 2016
Astăzi, la ora 16.00, a expirat perioada de înscriere la concursul de manager al Spitalului Județean de Urgență Călărași. Singura candidată înscrisă la concurs este Camelia Ghiveciu, manager, până pe data de 4 decembrie, al SJU Călărași. Preşedintele  Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean Călăraşi, Rareş Ionescu, ne-a declarat că, […]