Primarul Aniel Nedelcu: “Ne pregătim să încheiem proiectele aflate în implementare, în comuna Borcea!”

Print Friendly, PDF & Email

aniel-nedelcuPrimăria comunei Borcea se pregătește să intre în ultima lună a anului, cu lucrările încheiate. Primarul Aniel Nedelcu ne-a declarat că vremea bună a permis ca proiectele începute, în acest an, să fie implementate până la finele lunii noiembrie, fiind vorba de asfaltări de drumuri și turnarea de rigole betonate.

“Încercăm să încheiem toate lucrările pe care le-am început, pe parcursul anului 2016. Se apropie sezonul rece, iar lucrurile nu vor mai putea fi executate mult timp. Suntem aproape de finalizarea proiectelor: modernizare străzi și șanțuri de captare a apei pluviale. Am încheiat proiectul realizat prin Programul Național de Dezvoltare Locală și am semnat recepția lucrărilor de asfaltare a10 km de drum, în satele Borcea și Pietroiu. Am încheiat,  săptămâna trecută și cu turnarea betonului pentru șanțurile de captare a apei pluviale, pentru că vine vremea rece.

După aceea, ne vom pregăti pentru începutul iernii și sărbătorile specifice acestui anotimp. Chiar am discutat cu consilierii locali pentru a face un mic orășel al copiilor,în părculețul din fața primăriei Borcea. Vom oferi cadouri tuturor copiilor, de la grădniță și până la liceu, adică vom avea pregătite aproape1800 de pachete, așa cum s-a întâmplat în fiecare an.

Dacă ne referim la situațiile pe care le întâmpinăm, în acest moment, suntem la finalizarea procedurii de acordare a ajutoarelor pentru încălzire, unde avem depuse 400 de dosare. Este posibil să mai apară și alte cereri, pentru că procedura este greoaie, oamenii trebuie să vină cu adeverința de la finanțe, cu venitul realizat pe tot parcursul anului. Dacă au realizat venituri pe teritoriul altor primării, din județ sau din țară, îi ajutăm să primească, aici, adeverințele de venit, pe faxul instituției noastre. Îi ajutăm și cu adeverința cerută de la Finanțe, pentru a nu mai cheltui fiecare bani, dus-întors, până la Călărași, pentru o hârtie. Atunci când se strâng 100 de cereri, un funcționar de la Primărie merge și le depune, după care, tot el, se întoarce să ia adeverințele.

Din bugetul local și noi dăm ajutor de încălzire, dar numai pentru persoanele care sunt în evidența primăriei, în baza Legii 416, unde sunt înregistrate 40 de persoane.

2016 a fost un an bun

borcea-proiect Dacă este să facem un bilanț al anului 2016, aș spune că nu este puțin ceea ce am reușit să facem: 6 km de asfalt anul acesta, 4 km de rigole betonate și am pietruit aproape toate străzile din comună. Să menționăm că au mai venit și investitori, s-au mai creat încă 25 de locuri de muncă, la o fabrică de confecții, pe lângă celelalte 40 existente. S-au mai creat aproape 100 de locuri de muncă, temporare, la Unitatea Militară Bărăganul, unde se fac modernizări, fiind baza NATO. Unitatea a trecut la județul Călărași, nu mai aparține pe Ialomița, și cei mai mulți oameni angajați au fost din comuna noastră.

Pentru anul viitor ne dorim ca să putem moderniza clădirea Căminului Cultural, pentru că avem depusă toată documentația la Compania Națională de Investiții.

Acum, Primăria mai are depuse trei proiecte, pentru care vom asigura cofinanțare: pe AFIR – pentru drumuri, pe fonduri europene – sala de sport și pentru stadionul din comună, pe GAL.

Pentru mine, anul 2016 a fost un an bun, cu multe împliniri. Am fost reales primar, cu peste 80% din voturi, și le mulțumesc, încă odată, locuitorilor că au avut încredere în mine, alegând continuitatea proiectelor pentru comuna Borcea. ”, a spus primarul comunei, Aniel Nedelcu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Filmul „Câini”, premiat la Cannes, la Călărași

Dum dec. 4 , 2016
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, Câini, în regia lui Bogdan Mirică, ajunge și la spectatorii din Călărași. Filmul premiat la Cannes și la TIFF și nominalizat la European Discovery 2016 va avea a doua proiecție la Cinema 3D Călărași, pe 5 decembrie, […]