Filipescu: “Vom ocupa toate cele 3 funcții, în Consiliul Județean Călărași”

Print Friendly, PDF & Email

filipescuLa alegerile locale din 5 iunie 2016, PNL Călărași a reușit să câștige majoritatea în Consiliul Județean, având 16 mandate de consilieri, din totalul de 31, adică are asigurate 50+1 din voturi,necesare desemnării funcțiilor de conducere.

Dacă la Primăria Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin nu va putea avea viceprimari din partea PNL și va depinde, în următorii 4 ani, de votul opoziției, la Consiliul Județean lucrurile sunt așezate.

Președintele PNL Călărași, Răducu Filipescu, a anunțat, deja, pe contul său de socializare, că va partidul va avea nu doar președinte de C.J., ci va ocupa și cele două funcții de vicepreședinți.

 “Alegerile locale de duminică s-au finalizat pentru noi cu câștigarea primăriei Călărași și a altor 36 de primării din totalul de 55, precum și cu o majoritate de 16 consilieri județeni din cei 31, ceea ce ne dă posibilitatea ocupării funcțiilor de președinte și doi vicepreședinți în Consiliul Județean Călărași.

Vă mulţumesc din suflet pentru votul pe care l-aţi dat candidaților PNL la funcțiile de primar, consilier local și consilier județean. În ciuda campaniei de dezbinare şi manipulare dusă de către unii dintre contracandidații noștri, aţi dovedit încă o dată că nu sunteţi puţini cei care nu mai puteţi fi nici minţiţi, nici manipulaţi. Şi pentru asta aveţi toată stima mea.

Mulţumesc tuturor candidaților, conducătorilor organizațiilor locale și județene, consilierilor locali şi judeţeni, primarilor, parlamentarilor, simplilor membri de partid și militanţilor, pentru că împreună am format o echipă puternică ce a muncit eficient, făcând astfel încă o dată din PNL-ul călărășean un învingător.”, a scris Răducu Filipescu, pe contul său de facebook.

Singura grijă a lui Filipescu este acum doar pe cine va nominaliza la președinția Consiliului Județean.

Surse neoficiale spun că președintele PNLnu îl mai susține pe Marian Dinulescu, ultimele declarații ale acestuia, chiar din campanie electorală, arătând că ia în considerare și alte variante, ce pot fi desemnate de consilierii județeni PNL ( a se înțelege, cu acordul lui R. Filipescu).

Varianta Vasile Iliuță este una care nu pare să stea în picioare, chiar dacă numele acestuia a fost trecut pe lista de consilieri județeni, prin prisma “istoricului” celor doi președinți de partid. Dacă Filipescu va putea să dea uitării luptele electorale de pe vremea când Iliuță era președintele PDL Călărași, atunci ar putea fi o variantă. Dacă nu, este de așteptat să se întâmple ca în proverbul „când doi se ceartă (sau când doi sunt nominalizați), al treilea câștigă”.

 

 

Please enter banners and links.

Next Post

N.Dragu: "Câteodată, poți trece prin situații ce par umilitoare!"

mar iun. 7 , 2016
După anunțarea rezultatelor obținute la alegerile locale, așa cum era și firesc, au început negocierile, acolo unde lucrurile nu pot funcționa fără votul contracandidaților politici. Consiliul Local Călărași este în această situație, cele 10 mandate câștigate de PNL, nefiind suficiente pentru a-și desemna viceprimarii și pentru a asigura majoritatea simplă, […]