Filipescu i-a dat o săptămână managerului de la spital să rezolve situația medicilor

Print Friendly, PDF & Email

mediciDupă scandalul iscat de plecarea medicilor din Spitalul Călărași, lucrurile se vor a intra în matcă. Aceasta este, cel puțin, declarația președintelui Consiliului Județean, Răducu Filipescu după situația apărută în urma semnării unui contract cadru de către manager, cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru Ambulatoriul Integrat, care nu le mai permitea medicilor să își deconteze serviciile medicale de la cabinetele private la C.J.A.S. .

„Am stat de vorbă de două ori cu managerul, în decurs de o săptămână”

Încerc sa mediez situaţia pentru a găsi o soluţie de mijloc şi i-am spus managerului general că eficientizarea financiară a spitalului nu poate fi facută în dauna actului medical. I-am repetat, de mai multe ori, că nu este important ca financiar să pluteşti, ci este foarte important, pentru noi toţi, să avem medici. Trebuie să fie o soluţie pentru a rezolva neînţelegerile între doctori şi manager. I-am mai dat o săptămână să rezolve această situaţie, ca să înţeleagă că pe noi ne interesează ca cetăţenii să aibă cui să se adreseze, iar eu unul nu sunt de acord cu medicina făcută prin naveta. Vine o zi pe săptămână un cardiolog ca sa trateze ce, doar într-o singură zi? Medicina internă este o problemă. Nu pot răspunde doar doi medici de trei specialitaţi: cardiologia, internele si diabetologia! Nu sunt de acord să îi transmiţi psihiatrului că trebuie să facă şi neurologie, şi nu sunt de acord ca numărul de chirurgi şi ortopezi să explodeze, doar că sunt „pe piaţă”.

Răducu Filipescu spune, deasemenea, că managerul, împreună cu preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate trebuie să găsească o soluţie, atât pentru un echilibru financiar, cât şi ca să fie liniste şi medici  în spital.

Faptul că am ramas fără câteva specialitati, momentan, nu îmi convine, pentru că, nu fiecare cetăţean îşi permite să se suie în maşină şi să plece la Bucureşti, la spital. Voi verifica dacă sursele pe care trebuie să le atragă către spital pot deveni un subiect de control al Curţii de Conturi, aşa cum spune managerul. Nu am auzit să se fi întâmplat aşa ceva vreodată, dar voi discuta cu cei de la Curtea de Conturi din Călăraşi.

 Miercurea viitoare am să vin la conferinţa de presă şi am să vă spun dacă s-a rezolvat, sau nu, problema. Managerul are o săptămână să găsească varianta prin care actul medical să fie corect, şi nu neapărat să facă orice ca să aducă 30 sau 50 de milioane, în plus, de la Casa de Sănătate. Dacă nu va veni cu un răspuns care să mă mulţumească, vom intra într-o divergenţă totală şi putem merge până la a ne despărţi de dânsul, nu neapărat de firmă, care poate aduce alt manager. Eu nu îi fac un proces de intenţie lui Dan Romulus Şerban, să nu mă înţelegeţi greşit, pentru că el a venit să facă treabă la Călăraşi. Dar, deocamdată, aşa văd eu lucrurile! Dacă va veni alt preşedinte de Consiliu Judeţean care să vrea bani şi un act medical prost, e treaba lui! Eu nu vreau asta! Vreau un act medical normal şi, pe cât posibil, să echilibreze finanaciar situaţia.”, spune Filipescu.

Please enter banners and links.

Next Post

PSD și-a stabilit directorul la Agenţia pentru Protecţia Mediului Călăraşi

joi mart. 28 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱În plină perioada de alegeri interne, P.S.D. Călăraşi nu uită să îşi numească oamenii în funcţiile de directori ai instituţiilor deconcentrate judeţene. Conform algoritmului stabilit în U.S.L. Călăraşi a venit rândul desemnării directorului de la Agenţia pentru Protecţia Mediului. Acesta nu a fost propus din […]