Filipescu: „Am voinţa de a avea doctori şi nu spitale”

DSCF4357Proaspăt întors din concediu, preşedintele Consiliului Judeţean, Răducu Filipescu a luat în discuţie, în conferinţa de presă, situaţia creată la Spitalul Judeţean Călăraşi, prin plecarea unor medici care ar putea duce, pe moment, la închiderea unor secţii importante: pe lângă cea de cardiologie, neurologie, ORL, se va adăuga şi secţia medicală, prin plecarea celor doi medici, Septimia Ştefan şi Adela Năsturică.

„Am stat de vorbă, la telefon, cu directorul de la Spitalul Judeţean Călăraşi, Dan Romulus Şerban şi l-am întrebat care este situaţia. Nu vreau să abordez subiectul „legalitate”, pentru că, sigur, este legal ceea ce face managerul. Dar trebuie văzut, în urma acestei legalităţi aplicate, cu ce ne confruntăm şi dacă ne este  favorabilă situaţia rezultată. Am întrebat ce secţii nu poate acoperi cu medici şi mi s-a spus, cardiologia, unde există discuţii de a mai veni un medic, pentru a avea măcar două zile pe săptămână asistenţa medicală pe această secţie şi la interne.

Vom rămâne cu un semn de intrebare pe cardiologie şi interne

Problema mea este să avem spitale dotate, curate. Problema medicilor este a managerului, dar nu mă pot detaşa de acest subiect. Dacă aceştia sunt medicii pe care îi avem şi îi trimitem acasă, indicatorul de performanţă este tăiat. Se poate pierde gradul spitalului, se duc salariile în jos, ştim ce consecinţe pot fi.

Mi-am dorit management privat la spital pentru că, aşa cum vouă nu vă place să spălaţi la mână şi vă cumpăraţi maşină de spălat, aşa şi eu am vrut să răspundă cineva care se pricepe să facă acest lucru. Dar şi maşinile se mai strică. Trebuie să vedem ce poate fi reparat în această situaţie şi să găsim o cale de compromis. Orgoliile nu trebuie să existe într-o problemă de acest gen. Am voinţa de a avea doctori şi nu spitale”, spune Filipescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat că, în cursul zilei de joi, 21 martie, l-a chemat la o discuţie pe managerul spitalului, urmând ca apoi să stabilească o întâlnire şi cu medicii.

Please enter banners and links.

Next Post

Comunicat de presă

vin mart. 22 , 2013
Please enter banners and links. Despre Ultimele Postari Anna-Maria Gonciu Ultimele postari ale lui Anna-Maria Gonciu (vezi toate) Vineri, 25 noiembrie, C.C.I.A. Călărași a premiat excelența în afaceri - 26 noiembrie 2022 IN MEMORIAM AUREL DAVID -,,Fir-ați sănătoși și la pungă groși!” - 18 noiembrie 2018 “Reactivate” – un proiect […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!