Eroii au fost comemorați în comuna Vâlcelele

Print Friendly, PDF & Email

Participantii la Ziua Eroilor din satul Floroaica.jpgkAşa cum a intrat în tradiţia locală de ani de zile, memoria bravilor ostaşi a fost comemorată joi, 21 mai, de Ziua Eroilor, de către Primăria comunei Vâlcelele, împreună cu invitații săi. Primarul Gabriel Oroianu i-a invitat să îi fie alături la acest eveniment pe reprezentanții Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Județean Școlar, pe comisarul-șef, Mihai Șerban, de la Poliția de Frontieră,  pe deputatul General in rezerva, Emil Talpa, un oaspete de onoare.jpgkVeteranul de razboi, Marin StefanVasile Iliuță, fost primar al comunei, pe generalul în rezervă, Emil Talpă, pe consilierii locali și locuitorii comunei.

După Slujba de pomenire a eroilor, din localitatea Vâlcelele,  a urmat un program artistic dedicat Zilei Eroilor, susținut de elevii claselor I – VIII, de la Şcoala „Florenţa Albu” și s-au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor din Vâlcelele. Și în satul Floroaica, la Monumentul eroului național grenadier, Constantin Mușat, au fost depuse coroane de flori și a continuat programul artistic organizat de elevi. Cu acest prilej, a fost salutată și prezența veteranului de război, Marin Ștefan, de 95 de ani, din satul Floroaica, care a asistat la slujba de pomenire a eroilor, dar și la momentul artistic susținut de elevii Colegiului Economic din Călărași și de Ansamblul Folcloric Giurca, din comună, titulatură cu vechi renume pentru această zonă, fiind fosta denumire a localității Vâlcelele.  Al doilea veteran de război al comunei, Constantin Păun, în vârstă de 93 de ani, din satul Vâlcelele, nu a putut fi prezent la eveniment, din motive de sănătate.

„Ne bucurăm că invitații au răspuns invitației noastre, de faptul că cetățenii din localitatea noastră au fost prezenți în număr mare și, sperăm să ne fie alături mereu, în tot ceea ce ne dorim să construim în această localitate, motiv pentru care le mulțumesc!”, a spus primarul comunei Vâlcelele, Gabriel Oroianu.

 

Vesnica pomenire Monumentul Eroilor din Valcelele.jpgk Primarul Gabriel Oroianu și deputatul Vasile Iliuta, alaturi de consilierii locali si de locuitori.jpgk Monumentul Eroilor din Valcelele, ridicat in 1925.jpgk Moment artistic sustinut de elevii scolii Florenta Albu.jpgk Depunere coroane de flori.jpgk Au fost depuse coroane de flori la monumentul eroului grenadier, Constantin Musat.jpgk Participantii la Ziua Eroilor din satul Floroaica.jpgk

 

Please enter banners and links.

Next Post

Ziua Eroilor a fost marcată la Călăraşi

joi mai 21 , 2015
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Joi, 21 mai, întreaga comunitate călărăşeană a sărbătorit Ziua Eroilor. Evenimentul a avut loc, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central al municipiului Călăraşi. La eveniment au participat autorităţi locale, cadre militare în rezervă şi veterani de război, alături de mulţi […]