Ziua Eroilor a fost marcată la Călăraşi

ziua eroilor xziua eroilor 1Joi, 21 mai, întreaga comunitate călărăşeană a sărbătorit Ziua Eroilor. Evenimentul a avut loc, ca în fiecare an, la Monumentul Eroilor de la Cimitirul Central al municipiului Călăraşi. La eveniment au participat autorităţi locale, cadre militare în rezervă şi veterani de război, alături de mulţi cetăţeni ai municipiului Călăraşi. În cinstea eroilor căzuţi pe frontul de luptă elevii călărăşeni au susţinut un scurt moment artistic.

De asemenea, prefectul judeţului Călăraşi , George Iacob, a citit mesajul său public,  prin care a adus în atenţie însemnătatea acestei zile, închinate eroilor neamului românesc.

,,Este semnificativ faptul că poporul român asociază sfânta sărbătoare a Înălţării Domnului cu Ziua Eroilor. În chip fericit, astăzi, sărbătoarea este chiar triplă, sincronizându-se cu ziua închinată Sfinților Împărați și întocmai cu apostolii, Constantin și mama sa, Elena.

Avem toate motivele pentru ca, despovăraţi de toate grijile lumeşti, să aducem un sincer omagiu eroilor neamului. Ne închinăm pios în memoria celor care prin vitejia şi jertfa lor, au făurit România liberă şi independentă şi au întărit credința poporului român în valorile sale creştine şi morale.

Eroii căzuţi la datorie sunt făcliile ce luminează destinul istoric al neamului. Numele eroilor călărășeni sunt dăltuite pe monumentele închinate faptelor lor. Ele se regăsesc în monografiile editate cu sprijinul lăudabil al mai multor primării. Îndemn pe oricine să acorde atenție acestor lucrări memorialistice. Este un mod de a trata cu respect pe cei ce s-au jertfit și de a prelua responsabil mesajul sacrificiului lor pentru noi. Anonimi sau legendari, biruitori sau înfrânţi, ei au intrat în conştiinţa noastră ca repere definitorii ale datoriei sacre a românului față de țară și neam.

Vă datorăm existența, libertatea, demnitatea și identitatea. De asemenea, avem datoria de a continua, cu toată puterea și priceperile noastre, lucrarea sfințită prin jertfa voastră pentru patrie. Recunoștință eternă eroilor neamului! Hristos s-a înălțat!” ,a spus prefectul judeţului George Iacob.

La finele manifestărilor, reprezentanţii instituţiilor călărăşene şi ai formaţiunilor politice au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor. Evenimentul s-a încheiat cu   câteva salve trase de subunitatea de jandarmi.ziua eroilor 2ziua eroilor 3

 

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnică,, Florin Vasilescu”, la cea de a-XVII-a ediţie

vin mai 22 , 2015
  În perioada 15-17 mai avut loc la Călăraşi unul din ce cele mai importante evenimente educaţionale din judeţul Călăraşi, Concursul National de Ştiinţă şi Tehnică ,,Florin Vasilescu”, aflat la cea de a-XVII-a ediţie. Festivitatea de deschidere a manifestărilor concursului a avut loc în sala de şedinte a primăriei Călăraşi, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!