Elevii Liceului Mihai Eminescu au oferit daruri, de Moş Nicolae

elevi liceul mihai eminescuJoi, 5 decembrie, elevii şi cadrele didactice, de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi,  au organizat o frumoasă acţiune caritabilă, în cadrul căreia au oferit multe daruri elevilor de la Grupul Şcolar Săruleşti.

Această acţiune continuă, de fapt, tradiţia unui parteneriat, mai vechi, între cele două unităţi de învăţământ. Prof. Viorica Marin, una din coordonatoarele proiectului intitulat ,,Dăruind vei dobândi”, a dorit să reliefeze spiritul de solidaritate de care au dat dovadă toţi elevii liceului, care au dorit să aducă puţină bucurie colegilor lor din Săruleşti.  ,,Proiectul pe care noi îl derulăm, în prezent, a reunit, şi în acest an, elevii şi profesorii noştri, care au dorit, prin bunătatea lor, să ofere daruri copiilor din  Săruleşti, acum, în prag de sărbători. Am pregătit peste 200 de pachete cu dulciuri şi fructe. Elevii noştri au dat dovadă de multă solidaritate, reuşind să strângă elevi sarulestifondurile necesare pentru daruri, dar şi hăinute şi jucării. Iniţiativa noastră a fost susţinută şi de elevii din cadrul grupului Impact, din şcoala noastră”, a spus prof. Viorica Marin.

Prezenţi la acest eveniment, elevii din Săruleşti, membrii ai cunoscutului ansamblu artistic Allegria, au prezentat câteva dansuri populare, în semn de mulţumire.

Prof. Maria Deculescu, unul din iniţiatorii proiectului, a dorit să ne dea căteva detalii pe această temă. Proiectul ,,Dăruind vei dobândi” a început în urmă cu 12 ani, în 2001, când, cu  sprijinul nostru, Grupul Şcolar din Săruleşti a pus în funcţiune un laborator de informatică. Atunci, elevii noştri i-au ajutat pe colegii lor, din Săruleşti, să înveţe informatica. An de an, parteneriatul nostru a devenit mult mai solid, reuşind să punem în practică o serie de proiecte educaţionale şi, aici, pot să amintesc faptul că fostul edil al localităţii Săruleşti, Nicolae Ghedzira a acordat diplome de ,, Cetăţean de onoare” unui grup de cincizeci de elevi şi cadre didactice, din cadrul liceului nostru. Acţiunea caritabilă din 5 decembrie, continuă tradiţia parteneriatului dintre liceul nostru şi Grupul Şcolar Săruleşti, ce va dăinui peste ani”, a spus prof. Maria Deculescu.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Moş Nicolae nu a venit peste tot cu bucurie: în Vărăşti, un copil de 2 ani şi tatăl lui au murit într-un incendiu

vin dec. 6 , 2013
  În această dimineaţă, la 07.47, pompierii militari, din cadrul Gărzii de intervenţie Chiselet, au fost solicitaţi să intervină la un incendiu soldat cu două victime în localitatea  Vărăşti.  Potrivit primelor cercetări efectuate de către pompierii militari la faţa locului, se pare că incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!