Ion Stan “l-a luat prin surprindere” pe preşedintele Răducu Filipescu

schimbare subprefect ComanVineri, 6 decembrie, la Prefectura Călăraşi, a avut loc  instalarea intempestivă a lui Ion Stan, în funcţia de supbrefect al judeţului după ce această modificare a apărut în Monitorul Oficial, publicat în data de 5 decembrie, a.c.

Într-un cadru oficial, în faţa prefectului George Iacob,  a reprezentanţilor instituţiilor publice, dar şi a oficialităţilor judeţului, Ion Stan, fost director al Serviciului de Consultanţă Agricolă, din cadrul Consiliului Judeţean, a depus jurământul de  credintă, în funcţia de suprefect. Cornel Coman, cel care a ocupat, până de curând, această funcţie, a ţinut să mulţumească tuturor celor cu care a colaborat, dar şi tuturor prefecţilor judeţului Călăraşi, cu care a conlucrat, nu înainte de a preciza faptul că este obişnuit cu astfel de modificări ce au mai avut loc în cariera sa de înalt funcţionar public. ,,Am fost pregătit pentru această schimbare, chiar de când am fost numit în postul de subprefect, la 8 mai 2012. Funcţia de înalt funcţionar public, pe care eu am ocupat-o, este aceea prin care intri şi ieşi. Nu există nicio perenitate şi nicio garanţie, pe termen lung, privind o asemenea funcţie. Trebuie să te gândeşti că lucrezi pentru o viaţă , dar să fii conştient că, în 24 de ore, poţi fi oricând schimbat din postul pe care îl ocupi. Legea prevede mobilitatea, într-o astfel de funcţie. Mie mi s-a mai întâmplat de două ori, deci sunt hârşiit, cum se spune. Dar folosesc acest prilej pentru a mulţumi tuturor colegilor cu care am lucrat. În acelaşi timp, am un sentiment de recunoştinţă şi mulţumesc respectuos domnului preşedinte  Răducu Filipescu că, din toate opţiunile pe care le-a avut, în 2012,  în rândul activului PNL, a ales să mă crediteze pe mine  pentru a ocupa  funcţia de subprefect.

Prezent la acest eveniment, cel care l-a propulsat pe Ion Stan  în funcţia de subprefect al judeţului, Răducu Filipescu, în mod surprinzător, nu îşi explică cum acesta a fost numit într-unul din posturile de conducere  ale  Prefecturii Călăraşi. ,,Acum câţiva ani, m-am întrebat de ce a fost schimbat din funcţia de prefect Niculae Enciu cu Emil Muşat. Nici astăzi nu am răspunsul la această întrebare.  Acum, de asemenea, Cornel Coman a fost schimbat cu Nelu Stan. Poate că timpul îmi va da  satisfacţia să aflu despre această schimbare. Nu că mi-ar părea rău, pentru că şi Cornel şi Nelu sunt buni profesionişti, şi sper că PNL-ul, prin  această numire, a făcut o alegere bună”, a spus Răducu  Filipescu.

Dacă fostul subprefect, Cornel Coman, a spus clar faptul că, în 2012, a fost susţinut să ocupe funcţia ce revenea PNL-ului, de către Răducu Filipescu, deşi nu a fost înregimentat politic, pe buna dreptate, ne întrebăm, atunci, cum poate fi „luat prin surprindere” preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Călăraşi, care este, de fapt, omul ce dă numele succesorului în această funcţie, ocupată cu susţinere politică? Să fi ajuns părerea lui Filipescu să nu mai conteze în PNL, la centru, sau a fost doar o reacţie ce ascundea lipsa unei motivaţii serioase pentru înlocuirea unui funcţionar căruia nu avea ce să i se reproşeze în activitate, precum Cornel Coman? Mizăm pe varanta a doua, atâta vreme cât funcţiile de prefect şi subprefect, deşi sunt „apolitice”, conform legii, ele sunt ocupate, de fiecare dată, doar de oamenii propuşi de conducerea partidului aflat la guvernare.

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Elevii Liceului Mihai Eminescu au oferit daruri, de Moş Nicolae

vin dec. 6 , 2013
Joi, 5 decembrie, elevii şi cadrele didactice, de la Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu”, din Călăraşi,  au organizat o frumoasă acţiune caritabilă, în cadrul căreia au oferit multe daruri elevilor de la Grupul Şcolar Săruleşti. Această acţiune continuă, de fapt, tradiţia unui parteneriat, mai vechi, între cele două unităţi de învăţământ. […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!