Ecoambasadorii Școlii Mircea Vodă au sărbătorit Ziua Calității Apei

mmmLa Şcoală ,,Mircea Vodă’’ din Călăraşi s-a desfăşurat Simpozionul cu tema ,,Apă-lichidul miraculos’’, o tema educaţională esenţială pentru o dezvoltare durabilă.Activitatea se înscrie în proiectul de educaţie ecologică Ecoprovocarea . Organizatorii evenimentului au fost:Prof.Sârbu Nicoleta, Manolache Ionela, Spiroiu Mişu şi elevii ecoambasadori, iar printre invitaţi s-au numărat: doamna Cojocaru Lucia (Viitor Plus), doamna Ivan Mariana (Agenţia de Protecţie a Mediului, Călăraşi), doamna Mirela Mihalcea (Tenaris Silcotub), domnul director al şcolii prof.Filip Nicolae.
Scopul activităţii a fost acela de atragere a atenţiei asupra faptului că resursele de apă ale globului sunt limitate, repartizate inegal şi disputate intens. La începutul secolului XXI, criză legată de apele lumii se agravează, fiind practic trecută cu vederea de opinia publică. Creşterea continuă a populaţiei globului, efectele schimbărilor climatice, precum şi folosirea fără nici un simt al răspunderii a resursei a condus la o răspândire masivă a fenomenului de insuficientă a apei în multe regiuni ale lumii. A sosit momentul să ne confruntăm cu această problematica, cu motivele şi consecinţele ei şi să identificăm mijloacele potrivite pentru o acţiune comună. Grupul ţintă a fost reprezentat de elevii Şcolii Gimnaziale,,Mircea Vodă’’, familiile acestora, cadre didactice, şi comunitatea locală. Obiectivele urmărite au fost: sensibilizarea elevilor cu privire la irosirea apei potabile şi transmiterea de mesaje care să sprijine reducerea consumul de apă.
Cunoscând faptul că oamenii, animalele şi plantele sunt dependenţe de circuitul natural al apei şi că acesta a devenit în ultima perioada tot mai dezechilibrat – fapt datorat creşterii constante a populaţiei, a consumului tot mai ridicat al rezervelor de apă dulce, poluării tot mai ridicate a acestora precum şi încălzirii climatice globale elevii claselor a a VI a A, a VI-a B şi a VII a A au realizat prezentări power point, compuneri, poezii,desene tematice, mascote din materiale reciclabile, iar elevii clasei a V-a B au pregătit o scenetă cu titlul ,,Aventură circuitului apei în natură’’. Organizatorii le-au mai propus acestora şi un concurs tematic; ,,Întrebări şi răspunsuri despre apă’’.
La finalul activităţii au completat un chestionar cu titlul ,,Eşti un prieten al apei?’’ la care elevii au răspuns foarte bucuroşi.
Felicitări domnilor profesori şi copiilor care s-au exprimat liber şi au realizat această activitate extraordinară!
Colectivul Şcolii Gimnaziale „Mircea Vodă”

Please enter banners and links.

Next Post

Reducerea CAS cu 5 procente la angajator și neimpozitarea profitului reinvestit susține PNL

joi mart. 27 , 2014
Reducerea CAS cu 5 procente la angajator și neimpozitarea profitului reinvestit sunt măsurile esențiale de stimulare a economiei susținute de PNL România este o ţară în care taxarea muncii este printre cele mai mari din Europa. Pentru a crea locuri de muncă, România are nevoie de creştere economică sustenabilă, iar […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!