Două şcoli din Călăraşi vor beneficia de fonduri europene pe Programul Operaţional Regional

Print Friendly, PDF & Email

Liceul Tehnologic Dan MateescuLa începutul acestei săptămâni, ministrul dezvoltării regionale, Liviu Dragnea a anunţat că s-a deschis o nouă linie de finanţare, din fonduri europene, destinată modernizării şcolilor şi spitalelor. Noul apel de proiecte, recent lansat, vizează finalizarea investițiilor începute din alte surse de finanțare și care, în prezent, stagnează din lipsă de fonduri.”Este vorba de realocarea sumei de 240 de milioane de euro din POS de Transport şi POS de Mediu, din care aproximativ 200 de milioane de euro vor fi repartizate pentru continuarea şi finalizarea investiţiilor la şcoli, iar 40 de milioane de euro pentru continuarea investiţiilor la o serie de spitale”, a precizat Liviu Dragnea.
Începând cu data de 12 martie a.c. şi până pe 30 mai, autorităţile locale pot depune cereri de finanţare Programul Operațional Regional 2007-2013 (POR), Axa 3 Domeniul de Intervenţie 3.4, ce vizează reabilitarea şi modernizarea infrastructurii educaţionale. Primăria Călăraşi a depus deja documentaţia la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru finalizarea lucrărilor de execuţie la câteva şcoli, din Călăraşi, ce nu au primit, în ultimii ani, finanţare de la Guvern. Marius Dulce, viceprimarul municipiului Călăraşi, a precizat că au fost incluse pe lista finanţărilor, prin POR, două şcoli din Călăraşi. „Am depus un proiect la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru continuarea investiţiei de la Grupul Şcolar ,,Dan Mateescu”. Mai avem nevoie de o sumă importantă de bani, de aproximativ 3,3 milioane de lei pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare la această şcoală. Nu ascund faptul că am avut câteva probleme cu constructorul care a derulat execuţia lucrărilor. Finanţarea a fost iniţiată de către Ministerul Educaţiei iar, în ultimii doi ani, aceasta a fost blocată. Firma constructoare, Astalrom are de recuperat suma de 260.000 de lei pentru lucrările executate până acum, fapt pentru care a iniţiat un proces în instanţă pentru recuperarea sumei respective. Însă, după câteva discuţii amiabile, purtate cu administratorul acestei firme, l-am convins să continue lucrările, urmând să obţină suma restantă, în perioada imediat următoare de la Guvern.
Col. Agricol Sandu AldeaCea de-a doua şcoală, ce ar putea primi finanţare prin POR, este Colegiul Agricol „Sandu Aldea”. Acolo este nevoie de aproximativ 1,2 milioane de lei pentru reabilitarea faţadelor şi acoperişului. Această unitate şcolară a mai beneficiat de fonduri importante de bani pentru lucrări de reparaţii, acum câţiva ani, însă lucrările efectuate nu au fost de bună calitate şi suntem nevoiţi să investim, din nou, bani pentru reabilitare. În ceea ce priveşte Şcoala de Vest (nr. 12), am depus documentaţia necesară la Ministerul Dezvoltării Regionale pentru continuarea lucrărilor. Mai avem nevoie de, aproximativ, 1 milion de lei. Dacă nu vom primi un aviz pozitiv din partea Ministerului, vom aloca suma necesară din bugetul local si, sperăm ca, în 2015, această investiţie să fie finalizată. De asemenea, mai avem şase şcoli călărăşene care vor primi fonduri de la Ministerul Mediului pentru proiectele pe care le-am depus în urmă cu doi ani şi care au vizat producerea de energie verde. Linia de finanţare pentru aceste proiecte a fost blocată anul trecut şi avem semnale că se va relua alocarea sumelor necesare pentru finalizarea unor astfel de proiecte pentru care primăria a asigurat o cofinanţare de 800.000 de lei. Aceste proiecte sunt implementate la: Colegiul Naţional ,, Barbu Ştirbei”, Şcoala Gimnazială ,,Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”, Grupul Şcolar Danubius şi Şcoala „Mihai Viteazu” din Călăraşi”, a precizat viceprimarul Marius Dulce, pentru Actualitatea de Călăraşi.
Untitled-1

Please enter banners and links.

Monica Ghiorghe

Next Post

De astăzi, sunteți invitați la Târgul de Nunți „Mirese Dunărene”

vin mart. 14 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Astăzi își deschide porțile primul Târg de Nunți, organizat în municipiul Călărași. O premieră, atât pentru organizatori, cât și pentru participanții la eveniment. Pentru a afla câteva amănunte despre Târgul de Nunți, dar și pentru a ne fi prezentate o parte din surprizele oferite în […]