Județul Călărași a întrecut Ialomița, la regionalizare

Print Friendly, PDF & Email

harta judet CalarasiLa sfarsitul saptamanii trecute, primarul municipiului Calarasi, Daniel Stefan Dragulin, alaturi de senatorul PNL Liviu Stefan Tomoiaga,Viorica Enache, reprezentant al Agentiei pentru protectia mediului,  Ion Ciulinaru,  presedintele Asociatiei Cultivatorilor de cereale si plante  si Marian Neagu, directorul Muzeului “Dunarii de jos”, a participat la emisiunea “Raport de tara”, de la Digi 24. Emisiunea a avut ca subiect regionalizarea României si, implicit, regiunile ce se vor realiza. In cadrul emisiunii, s-a realizat o confruntare intre judetele Calarasi si Ialomita, fiind aduse in discutie plusurile si minusurile celor doua judete si ale municipiilor resedinta de judet. S-a avut in vedere potentialul economic, social si turistic, precum si traditiile si proiectele celor doua zone, informeaza Biroul de Presă, al Primăriei Călărași.

In cadrul emisiunii, s-a vorbit despre marii investitori din Calarasi, precum si de punctele de atractie ale judetului si municipiului, despre vestigiile istorice aduse de cultura Gumelnita, despre bratul Borcea, precum si de specificul local, reprezentat de preparatele traditionale pescaresti.

In urma prezentarii materialelor, din ambele judete, si a interviurilor luate, in direct, județul Călărași a obținut 50 de puncte, cumultate pe trei secțiuni, din partea membrilor juriului invitați în platoului Digi24. Ialomița a primit din partea juriului 44 de puncte. Juriul a fost format din economistul Radu Limpede, sociologul Mihnea Preotesei, și Andrei Țăranu, profesor de științe politice.

Înainte de începerea competiţiei, judeţul Călăraşi conducea competiţia cu 1036 de voturi, faţă de Ialomiţa, care înregistrase 670 de voturi.

“Eu  sustin, exact, ceea ce am sustinut si in cadrul emisiunii: capitala de regiune la Calarasi, tocmai mergand pe principiul ca prin regionalizare trebuie acordate sanse oraselor cu potential de dezvoltare, nu sa se faca investitii in orase dezvoltate. Exact principiul american ar trebui sa il luam in calcul: chiar daca New York este un oras foarte dezvoltat, din toate punctele de vedere, capitala SUA se afla la Washington D.C., pentru ca o centralizare de resurse duce la o dezvoltare corespunzatoare. Tocmai de aceea, îi invit pe toti calarasenii sa intre pe raportdetara.digi24.ro si sa voteze Calarasi. In felul acesta putem fi cu un pas mai aproape de capitala regiunii la Calarasi.”, spune primarul Daniel Stefan Dragulin.

 

 

 


 

 

Please enter banners and links.

Next Post

Promovabilitatea la bacalaureat a crescut doar cu 0.5%, după contestaţii

mar iul. 16 , 2013
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Potrivit datelor oficiale ale Inspectoratului  Şcolar Judeţen din Călăraşi, procentul de promovabilitate, înregistrat la examenul de bacalaureat, după contestaţii, a ajuns la 48.89%,de la 48,32%, ceea ce reprezintă o creştere nesimnificativă, de numai 0,57%. Din cei 349 de elevi care au depus contestaţii, doar 106 […]