Deputatul Daniel Florea, preocupat de legiferarea reformei în sănătate

Daniel Florea la intalnirea cu ministrul sanatatiiLuni, 26 august a.c., a avut loc la Alexandria  dezbaterea ,,Direcţii de Reformă în Domeniu Sănătăţii-Program de Guvernare 2013-2016”, unde deputatul călărăşean Daniel Florea a participat în calitate de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor.

Pe agenda de discuţii s-au aflat următoarele teme: proiectul pilot de creştere a veniturilor medicilor din unităţile sanitare publice cu paturi, Legea răspunderii civile a personalului medical (malpraxis) şi proiectul de modificare a statutului spitalelor.

Prezent la dezbatere, ministrul sănătății, Eugen Nicolăescu, a declarat că pachetul de servicii medicale de bază, ale cărui principii definitorii se află în dezbatere publică, reprezintă piatra de încercare a sistemului sanitar.

In opinia sa, “Acest pachet aşează toate serviciile esenţiale pentru viaţa omului, de care trebuie să beneficieze toţi cetăţenii, atunci când au nevoie, indiferent dacă sunt asiguraţi sau neasiguraţi”.

În cadrul dezbaterii, deputatul Florea a făcut apel ca Ministerul Sănătăţii să aducă la cunoştinţa tuturor parlamentarilor, în mod detaliat, palierele vizate de reformă, dat fiind interesul sporit pe care populaţia îl manifestă în acest domeniu.

Totodată, parlamentarul călărăşean a transmis  reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, mesajul Comisiei Juridice al Camerei Deputatilor: ,,Deschidere şi colaborare cât mai strânsă în domeniul legislativ, pentru a oferi o coerenţă legislativă cât mai sporită procesului de reformă.
Evenimentul a fost organizat de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman şi a reunit  reprezentanţi ai structurilor sistemul sanitar din Teleorman, Giurgiu, Argeş, Prahova, Călăraşi, Dâmboviţa, Ialomiţa. Au fost prezenţi, de asemenea, reprezentanţi ai Colegiilor judeţene ale Medicilor, Asociaţiile de pacienţi din fiecare judeţ, Societăţile şi Patronatele Medicilor de Familie din judeţele menţionate, organizaţiile judeţene ale Sindicatului Sanitas, managerii spitalelor publice, Colegiile judeţene ale Farmaciştilor, directorii Direcţiilor de Sănătate Publică şi preşedinţii Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate, prefecţii şi preşedinţii Consiliilor Judeţene.

Please enter banners and links.

Next Post

Angajatorii nu vor salariaţi pregătiţi profesional

joi aug. 29 , 2013
              După ce timp de 15 luni, a fost în  implementare proiectul, “EFI-Eficient, Format şi Informat, prin şi pentru calificare şi recalificare”, a ajuns la conferinţa de închidere, miercuri, 28 august. SC Global Comercium Development SRL, Centrul Regional de Formare Profesională a Adulţilor Călărași, […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!