Construcţia primei fabrici de electronice, la Călăraşi, a primit undă verde

Print Friendly, PDF & Email

macheta fabricaMiercuri,28 august,în ședința Consiliului Local Călăraşi,a fost aprobat proiectul de hotărâre alocat constucţiei unei fabrici de electronică şi ansamblare echipamente de comunicaţii radio-TV. Proiectul, iniţial în valoare de 1 milion de euro, va demara odată cu obţinerea tuturor avizelor legale. Pentru început,,vor fi create un număr de 40 de locuri de muncă, urmând ca în perioada imediat următoare să fie extinsă linia de producţie cu o nouă gamă de produse-receptoare digitale radio-TV, care va duce, implicit, la creşterea numărului de locuri de muncă.

Proiectul pentru concesionarea suprafeţei,zona ANL II Călăraşi, a fost aprobat în unanimitate de consilierii locali în şedinţa ordinară a Consiliului Local Călăraşi.

“Este un pas în programul pe care noi îl avem privind susţinerea întreprinzătorilor privaţi. Aşteptăm cu nerăbdare ca şi alte societăţi să aibă curajul acestei societăţi private să investească bani în municipiul Călăraşi pentru cetăţenii municipiului Călăraşi” a declarat primarul municipiului Călăraşi, Daniel Ştefan Drăgulin.

 

Florin Driga

Construcția va avea la bază materiale ecologice şi ergonomice, conform standardelor europene în domeniu. Nu vor fi utilizate materiale periculoase, poluante şi care necesită un loc mare de depozitare. Se doreşte ca fiecare persoană implicată în activităţile comerciale ale companiei, de la producţie și până la desfacere, vânzări şi livrări, să beneficieze de condiţii moderne de lucru şi o salarizare pe măsura fişei postului de lucru.

“La nivel naţional,este al doilea proiect, după cel deschis la Timişoara de o companie germană. Acesta aduce în prim plan Şcoala românească de electronică şi care, prin recunoaşterea internaţională în domeniu din partea partenerilor italieni, va fi un punct de reper, atât în România, cât şi în Bulgaria, Moldova şi ţările învecinate României. Sper ca această primă investiţie să fie bine primită de cetăţenii călărăşeni şi din judeţele apropiate, iar în viitor să dezvoltăm acest segment, prin crearea de noi produse destinate consumatorilor casnici” a declarat, printr-un comunicat de presă, Florin Driga – manager proiect – Elettronika-Eagle Media.

Please enter banners and links.

Next Post

Deputatul Daniel Florea, preocupat de legiferarea reformei în sănătate

joi aug. 29 , 2013
Luni, 26 august a.c., a avut loc la Alexandria  dezbaterea ,,Direcţii de Reformă în Domeniu Sănătăţii-Program de Guvernare 2013-2016”, unde deputatul călărăşean Daniel Florea a participat în calitate de membru al Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor. Pe agenda de discuţii s-au aflat următoarele teme: proiectul pilot de creştere a veniturilor […]