19 aprilie 2025

Deputatul Daniel Florea îl aduce pe reprezentantul Mc Donald’s la Călărași

intalnire elevi si Alina Gheuca KPMGCunoscutul deputat  social-democrat, Daniel Florea, a reuşit, după un an de mandat, să demonstreze că, este unul dintre puţinii parlamentari care se implică  activ în rezolvarea numeroaselor probleme, cu care se confruntă întreaga comunitate călărăşeană. Prin acţiunile şi iniţiativele sale, deputatul Florea a ţinut să  fie aproape de copiii şi tinerii călărăşeni, şi, de asemenea, este intens preocupat de crearea locurilor de muncă în zona noastră. În acest context, deputatul călărăşean a dorit să aducă în atenţie  preocupările sale viitoare, venite în sprijinul călărăşenilor.

Domnule deputat, ce iniţiative legislative aveţi în vedere, în perioada imediat următoare?

Daniel Florea: Din discuţiile purtate cu cetăţenii, am obsevat că, doresc sa participe la cât mai multe întâlniri sau  acţiuni, la care să poată  socializa. Este binevenită înfiinţarea  acelor Şcoli de duminică, organizate de biserică, în care oamenii  se întâlnesc, socializează şi  pot realiza  diferite acţiuni  în scop informativ sau social. De aceea, am înaintat, spre dezbatere, o iniţiativă  legislativă, prin  care  statul să sprijine înfiinţarea unor asociaţii non-guvernamentale, coordonate de soţiile de preoţi, ce pot să desfăşoare  diferite activităţi sociale, în comunităţile de pe lângă biserici. În felul acesta, pot fi realizate asemenea asociaţii  şi  în  parohiile  de pe lângă bisericile româneşti, din străinătate. Şcolile de duminică au un rol bine definit în comunitate. În zilele de sărbătoare sau în timpul liber,  oamenii se pot întâlni şi pot realiza diferite acţiuni, cum sunt cele caritabile, venite în sprijinul oamenilor nevoiaşi, unele ateliere de lucru sau alte activităţi instructive sau informative. Astfel, legătura dintre oameni devine mult mai strânsă, fiind  bazată pe respect şi comuniune.

liceeni la intalnirile cu reprezentan+úi ai marilor companiiÎn ultimul timp, aţi fost intens preocupat de problemele tinerilor călărăşeni, de perspectivele lor de viitor şi aţi adus, în faţa lor, oameni cu o carieră de succes, care le-au vorbit  despre modul cum pot să reuşească în viaţă. De ce dati o atenţie atât de mare, tinerilor călărăşeni?

 Daniel Florea:  Tinerii sunt singura şansă pentru schimbarea societăţii noastre! Numai prin acţiunile lor inovative, ghidate de buna lor credinţă, ne pot scoate din încleştarea asta, în care suntem prinşi de ani de zile. A trecut prea mult noroi peste noi şi numai ei, tinerii, ce  nu sunt ghidaţi de interese meschine, pot schimba lucrurile urâte  din ţara noastră. Prin întâlnirile pe care le-am organizat, am dorit să le dau o mână de ajutor, în pregătirea lor pentru viaţă. Prin discuţiile interactive cu aceşti oameni de succes, am dorit să-i impulsionez pentru  a-şi  expune public punctele lor de vedere. La ultima întâlnire pe care am organizat-o, ei  au întâlnit-o pe Alina Gheucă, manager resurse umane la KPMG. Ea este omul care participă la recrutarea tuturor angajaţilor din marile companii multinaţionale, din ţară, cum este Orange, Vodafone, Mc Donalds şi altele. În urma discuţiilor purtate, ei au înţeles că viaţa din  facultate este foarte dură şi că trebuie să facă faţă tuturor provocărilor pe care le vor întîmpina în drumul devenirii lor profesionale.

Daniel BoajePe 5 decembrie,  liceenii  călărăşeni se vor întâlni cu Daniel Boaje, country manager la McDonalds România. Daniel Boaje le va prezenta şi programele de internship pe  care compania le derulează. În felul acesta, tinerii noştri au oportunitatea de a lucra la Mc Donalds în timpul studenţiei.  Cu acest prilej, poate îi vom convinge pe cei de la Mc Donalds  să  pună în funcţiune un punct de lucru, la Călăraşi,  chiar dacă este un lucru mai dificil de realizat. Însă, începând cu anul viitor, compania are o nouă strategie, pe care încearcă să o implementeze. În oraşele cu populaţie mai redusă, aşa cum este Călăraşiul, au în vedere să realizeze restaurante cu o capacitate mai mică ce pot să ofere, consumatorilor, produse din tot meniul Mc Donalds. Dar toate detaliile privitoare la o asemenea investiţie le vom pune la punct în aceeaşi zi, împreună cu primarul Călăraşiului şi cu preşedintele Consiliului Judeţean.

Credeţi că este oportună construcţia unui pod peste Dunăre între Călăraşi şi  Silistra?

 Daniel Florea: O asemenea investiţie este binevenită pentru Călăraşi. Însă, trebuie analizată foarte bine şi eficienţa economică . Nu poţi să construieşti un astfel de obiectiv, ce necesită costuri foarte mari fără să Ie recuperezi într-un timp rezonabil. Este necesară o analiză foarte bine fundamentată, privind fezabilitatea unei astfel de investiţii.

Despe Canalul Siderca, ce ne puteţi spune?  

Daniel Florea: Am vorbit, din nou, cu reprezentanţii firmei Rhenus din Germania care vor să vină să investească în Canalul Siderca. În ultimele luni, nimeni din administraţia judeţului nu a mai vorbit cu aceştia, pe tema Canalului  Siderca. Ei, în continuare, s-au arătat interesaţi să investească în acest obiectiv. Pe de altă parte, canalul ar putea face parte dintr-un proiect mai amplu, care ar putea fi prins în Stategia Dunării. Odată cu redarea, în totalitate, a şenalului navigabil  pentru transportul fluvial, pe  Dunăre, canalul  va avea un rol important. Un proiect integrat, accesat din fonduri europene  în care să fie cuprinsă reabilitarea canalului Siderca şi revitalizarea transportului pe Dunăre, prin unele amenajări ale bazinului navigabil,  ar genera  revitalizarea trasportului pe apă, în judeţul nostru, ceea ce ar duce la eficientizarea unor activităţi economice.  Miile de tone de cereale, oţelul sau alte produse ar putea fi transportate, la costuri foarte mici. În acest sens, am înaintat unele modificări legislative, ce permit dezvoltarea unui parc industrial, în apropierea Canalului Siderca.

La ora actuală, administraţiile locale şi cele judeţene, dar şi reprezentanţii mediului de afaceri, aşteaptă o nouă Lege a Parteneriatului Public Privat. În ce stadiu se află   această nouă iniţiativă?

Daniel Florea: Cel care se ocupă de modificarea acestei legi este Dan Şova, ministrul marilor proiecte. El a purtat discuţii cu oficialităţile Uniunii Europene şi tot el e cel care a venit să o propună în Parlament. Când va veni la Călăraşi, puteţi să-l întrebaţi pe această temă,  numai el vă poate da mai multe  detalii.

  Preşedintele Consiliului Judeţean Răducu Filipescu s-a arătat nemulţumit, de foarte multe ori, de faptul că, investitorii nu vin la Călăraşi, pentru că statul român nu le acordă unele facilităţi fiscale. În opinia dumneavoastră, cum ar putea fi încurajaţi investitorii să vină la Călăraşi?

Daniel Florea: Cadrul legislativ, actual, prevede încurajarea investiţiilor, prin acordarea unor facilităţi de către  administraţiile locale şi judeţene, în privinţa taxelor pe care le percep. Statul nu poate acorda facilităţi fiscale. Toate acele facilităţi pe care, ţara noastră le-ar putea acorda, trebuie discutate şi negociate cu Uniunea Europeană. Altfel, ţara noastră ar fi acuzată că ar acorda asemenea facilităţi ca ajutoare de stat, ceea ce este ilegal. Singurele instituţii, care pot să încurajeze  investiţiile,  prin acordarea unor beneficii,  sunt Consiliile Locale şi cele Judeţene.

La o întâlnire, recentă, cu presa, la Călăraşi, Mihai Răzvan Ungureanu a criticat aspru procesul de descentralizare, afirmând că instituţiile ce vor fi în subordinea Consiliiilor Judeţene, vor fi conduse, după bunul plac al conducătorilor acestora.  Ce părere aveţi în această privinţă?

Daniel Florea: Nu sunt de  acord cu această afirmaţie. Consider că, toţi aleşii din fruntea localităţilor şi judeţelor, sunt de bună credinţă şi sunt direct intersaţi ca instituţiile, pe care le preiau în subordine, să-şi desfăşoare activitatea în folosul comunităţilor. Eu zic că este binevenit acest proces al descentralizării ce va aduce, mai aprope, cetăţenii de instituţiile publice. În altă ordine de idei, acest proces de descentralizare m-a împiedicat, pentru moment, să continui demersurile privind amenajarea unui nou sediul al Palatului Copiilor din Călăraşi. După cum se cunoaşte, Palatul Copiilor va fi preluat în subordinea Consiliului Judeţean şi nu al primăriei. În aceste condiţii, vom perfecta toate documentele cu Consiliul Judeţean.  Cred că, în următoarele trei luni, vom  soluţiona şi această problemă.

 

error: Content is protected !!