Vasile Iliuță: „Sunt dispus să ofer 6 milioane de euro pentru preluarea Avicolei Călărași”

Vasile Iliuta depAflată la un pas de faliment, după recentul scandal din presa centrală, societatea Avicola S.A., din Călăraşi, se pare că, va fi salvată. Cunoscutul parlamentar şi om de afaceri,Vasile Iliuţă şi-a exprimat intenţia de a  prelua această firmă.

,,Intenţionez să preiau, o parte, din activele societăţii Avicola Călăraşi şi, la ora actuală, sunt în  discuţii avansate  cu  cei din  Consiliul de Administraţie. Suma pe care sunt dispus să o ofer, se ridică la, aproximativ, 6 milioane de euro, ce provin dintr-un credit bancar, dar şi din contribuţie proprie. Activele pe care le voi prelua  reprezintă fermele de reproducţie şi incubaţie, găinile ouătoare, care mai sunt în prezent, precum şi abatorul, în afară de ferma de la Buciumeni”, a spus Vasile  Iliuţă.

În ceea ce-i priveşte pe cei aproximativ 400 de angajaţi, pe  care îi are, în prezent, societatea,Vasile Iliuţă a precizat că, toţi vor fi testaţi, din punct de vedere profesional.

,,Să fie foarte clar, în cazul în care voi prelua Avicola, nu voi da afară, nici un salariat. Însă voi angaja o firmă de recutare, în domeniul resurselor umane, pentru a-i testa, din punct de vedere profesional, pe toţi salariaţii care doresc să mai lucreze la Avicola, dar şi alte persoane, din afara societăţii, care doresc să se angajeze. Sunt interesat să am, în activitatea de producţie, oameni foarte buni din punct de vedere profesional şi cu responsabilităţi bine definite, la locul de muncă. În ceea ce priveşte titulatura societăţii ,,Avicola Călăraşi” nu o voi păstra,  deoarece acest brand a avut mult de suferit, în urma recentelor scandaluri şi, de aceea, doresc să îl schimb. În acest sens, voi purta discuţii cu reprezentanţii conducerii  Inspectoratului Judeţean Şcolar, pentru a-mi da acordul să derulez în şcolile călărăşene o competiţie de desene sau de spoturi publicitare, care să dea noul nume al societăţii. Elevul care va realiza cea mai bună creaţie, pe această temă, va fi premiat”, a mărturisit Vasile Iliuţă.

Cum tranzacţionarea acestei afaceri este într-un stadiu destul de avansat, există toate şansele ca Vasile Iliuţă să preia Avicola, până la sfârşitul acestui an.

 646x404

Please enter banners and links.

Actualitatea de Călăraşi

Next Post

Noi investiţii făcute în proiectul „Sistem integrat de management al deseurilor solide, în judetul Călăraşi”

vin nov. 29 , 2013
Asemenea unui elev care, in rezolvarea unei probleme de matematica porneste de la sfarsitul manualului, cautand rezultatul corect al acesteia, pentru a gasi apoi modul de calcul, aceeasi senzatie o incercam urmarind implementarea proiectului “Sistem integrat de management al deseurilor solide in judetul Calarasi”. Astfel, acum cateva luni eram informati despre […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!