Deputatul Daniel Florea alături de premier, la Ziua Justiției

Deputatul PSD Daniel Florea a participat  alaturi de Premierul Romaniei- domnul Victor Ponta,vineri – 5 iulie, la simpozionul consacrat Zilei justitiei.

La acest eveniment deputatul PSD, a prezentat alocutiunea domnului Valeriu Zgonea- Presedintele Camerei Deputatilor, mesaj din care redam principalele pasaje:

“Un stat european modern este acela în care fiecare cetățean privește cu încredere către justiție, către procurori și către judecători. De aceea, avem obligația de a garanta separarea și echilibrul puterilor în stat, prin consolidarea puterii judecătorești. Nu ne putem permite influențe în actul de justiție, la fel cum nu putem permite justiție televizată sau denigrarea magistraților.

Mai mult decât oricând, România are nevoie de recredibilizarea justiției, de reafirmare a capacității instituțiilor abilitate să ofere un act de justiție corect, eficient, desfășurat în termene rezonabile și la un cost accesibil tuturor cetățenilor.

Sistemul de justiție din România a dovedit de-a lungul timpului că are resursele interne de a se reforma. Astăzi, este mai importantă decât oricând consolidarea instituțională a sistemului judiciar, prin reorganizarea parchetelor și a instanțelor și prin creșterea integrității bazată pe standarde profesionale.Am încredere că într-o Românie Europeană, sistemul de justiție va reuși să depășească orice impediment și orice provocare.

Proiectul unei noi Constituții a României trebuie să conțină prevederi clare cu privire la rolul și cooperarea între puterile din stat, iar puterea judecătorească are nevoie de mecanisme care să îi asigure independența și protecția față de influențe politice sau de alt fel.Toate acestea vin și ca un angajament în fața partenerilor noștri externi, care privesc cu atenție evoluțiile sistemului de justiție din țara noastră. România trebuie să iasă de sub lupa țărilor care se opun aderării țării noastre la spațiul Schengen, inclusiv din considerente ce vizează eficiența justiției. De aceea, dezbaterea de astăzi sper să aducă în atenția participanților punctele vulnerabile ale puterii judecătorești și soluții pentru remedierea oricăror situații care pot pune sub semnul întrebării actul de justiție.”

Invitatii de onoare ai acestui eveniment au fost: Ioan Chelaru- Presedintele Uniunii Juristilor din Romania; Robert- Marius Cazanciuc- Ministrul Justitiei; Tiberiu Mihail Nitu- Procuror General al Romaniei; Livia Doina Stanciu -Presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie; Oana Schmidt- Haineala- Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii; Ioan Muraru -Profesor Universitar Doctor; Nicolae Popa- Profesor Universitar Doctor.

 

Please enter banners and links.

Next Post

Judecatoria din Lehliu nu se desfiinţează

vin iul. 5 , 2013
Vizita făcuta de ministrul Robert Cazanciuc,  alături de șeful CSM, Adrian Bordea la Călărași, în urmă cu două săptămâni, dă roade. La invitaţia preşedintelui Tribunalului Călăraşi, George Şerban, dar şi a deputatului Daniel Florea, membru în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor aceştia au venit să evalueze, în teren, situaţia Judecătoriei […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!