Deputata Raluca Surdu, alături de OFL Călăraşi: „Tot ceea ce vom realiza de-acum înainte va fi ”Prin noi înșine”

Print Friendly, PDF & Email

Duminică, 9 martie, Organizația Femeilor Liberale Călărași și-a ales noua conducere. Cu acest prilej, deputata Raluca Surdu le-a transmis următorul mesaj:
„Dragi colege,
raluca surduCa de multe ori în viață, un capitol se încheie – și le felicităm pe autoarele acestuia, iar un alt capitol se deschide – și le ținem pumnii celor care vor scrie noile file. Mai ales într-o perioadă dificilă ca cea pe care o parcurgem acum. Ne aflăm la răspântie – după o încercare de conturare a unor politici liberale într-un guvern greu, de alianță, după bătălii politice purtate ca parteneri într-o construcție care a fost validată la alegeri de 70% dintre cei care s-au prezentat la urne, după o serie de compromisuri, cedări și încercări de a duce mai departe responsabilitatea guvernării, chiar cu riscul diluării identității noastre liberale. Ne aflăm în prag de alegeri europarlamentare, dar cu gândul și la alegerile prezidențiale, de la sfârșitul acestui an, când avem o șansă istorică de a oferi României un președinte liberal. Iată, ne aflăm din nou pe cont propriu. Poate părea greu, poate părea dificil în condițiile în care perspectivele se arătau mai favorabile într-o construcție în care investisem deja sentimente, efort, speranțe. Dar să nu disperăm, ci să privim partea bună a lucrurilor. Vestea bună este că ne-am recăpătat libertatea de mișcare, avem libertatea de acțiune conform credințelor și valorilor noastre liberale și, mai mult decât orice, avem încrederea și speranța că tot ceea ce vom realiza de acum înainte va fi ”Prin noi înșine”. Iar victoria va fi cu atât mai savuroasă.
Dragi colege,
Într-un mesaj adresat de Hilary Clinton tinerelor femei din Statele Unite, pe lângă o serie de povețe și îndemnuri menite să le inspire, fosta Primă Doamnă, membră în Senatul American și membră de marcă la un moment dat în Administrația Obama, a punctat următorul lucru, pe cât de simplu, pe atât de percutant și care ne proiectează într-un viitor care este din ce în ce mai aproape: ”Vestea bună este că aveți foarte multe opțiuni. Vestea proastă este că aveți foarte multe opțiuni.” Parafrazând, îmi permit să spun că vestea bună pentru noi femeile-politician este că pe scenele politice ale lumii din ce în ce mai multe doamne își fac loc și ocupă funcții de responsabilitate la niveluri dintre cele mai înalte. Vestea proastă este că orice forță de schimbare angrenează și o contra-forță. E de ajuns să deschidem mai bine ochii și să privim în jur. Deci, să fim istețe! Să căutăm lângă noi pe cei care ne pot fi aliați și resurse, pe cei care ne pot potența, dar, în același timp, să-i identificăm pe cei care, voit sau nu, ne țin pe loc. Și să acționăm. Cu fermitate. Viitorul este al nostru. Avem multe de dobândit și tot la fel de multe de oferit.”
S-avem succes!
A voastră,
Raluca Surdu

Please enter banners and links.

Next Post

Filipescu este gata să-și depună mandatul de preşedinte

mie mart. 12 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱Răducu Filipescu a declarat că alegerile europarlamentare, care se apropie cu pași repezi, vor fi un barometru important pentru alegerile prezidențiale. Acesta a propus, în calitate de vicepreședinte al PNL, ca fiecare președinte de organizație PNL, din țară, să răspundă cu mandatul său, dacă nu […]

Te mai poate interesa