Amânarea executării silite a restanțierilor cu credite în franci elvețieni, respinsă de Senat

vot-cu-ceas-de-aur1Proiectul de lege privind amanarea temporara a executarii silite a clientilor care inregistreaza restante la creditele imobiliare in franci elvetieni a fost respins astazi de Senat, dupa cum se precizeaza pe site-ul institutiei.

Chiar daca a fost respins de Senat, proiectul de act normativ nu si-a incheiat parcursul legislativ. Acesta urmeaza sa fie trimis spre dezbatere si la Camera Deputatilor, care este in acest caz for decizional.

In proiectul de lege se mentioneaza ca imobilele cu destinatie de locuinta ale persoanelor fizice supuse executarii silite din cauza neachitarii ratelor la credite contractate in franci elvetieni (CHF) ar putea benefica de o amanare pentru trei ani in ceea ce priveste aplicarea executarii silite.

Cu alte cuvinte, casa pe care o persoana fizica si-a cumparat-o printr-un credit in franci elvetieni nu va putea fi executata silit de catre banca, pe o perioada de trei ani de zile, in situatia in care persoana respectiva nu si-a achitat ratele la credit.

Proiectul privind amanarea executarii silite a persoanelor fizice care au accesat credite in franci elvetieni ar fi, la o prima vedere, in favoarea clientilor, insa mai degraba vine sa mascheze clauzele abuzive inserate in acele contracte de credite, a declarat recent pentruAvocatNet.ro avocatul Ioana Balc.

Citeste mai mult, pe www.avocatnet.ro.

Please enter banners and links.

Next Post

Deputata Raluca Surdu, alături de copiii din Crivăț, Căscioarele și Radovanu, de ziua lor

mie iun. 4 , 2014
Debutul oficial, calendaristic, al anotimpului de vară vine odată cu Ziua Internațională a Copilului. Pe 1 iunie marcăm un moment în care ne aducem aminte de copilăria noastră, de visele pe care le aveam atunci, de naivitățile care ne alimentau entuziasmul și credința într-un viitor fantastic. Ca adulți, ne hrănim […]

Te mai poate interesa

error: Content is protected !!