Dan Romulus Şerban revine la conducerea managementului Spitalului Judeţean

Print Friendly, PDF & Email

manager SerbanAșa cum anunța, încă de săptămâna trecută, președintele Consiliului Județean, Răducu Filipescu gândește o nouă strategie pentru conducerea Spitalului Județean de Urgență Călărași. Primul nume pe care l-a luat în considerare, odată cu încheierea contractului de management cu firma Tetraedru, a fost cel al fostului manager, Dan Romulus Șerban. Filipescu a stabilit joi, 4 decembrie, o întâlnire cu acesta, pentru a discuta revenirea la conducerea spitalului, ca persoană, nu în numele vreunei firme.

„Nu vă ascund că am luat legătura cu Dan Şerban. Acum pot spune că am luat o decizie nepotrivită, când i-am ascultat pe medicii nemulțumiți de atitudinea fostului manager. El a fost cel mai bun director de spital pe care l-am avut! Au trebuit să vină alţi doi ca să ne dăm seama că el chiar ştia ce trebuie făcut. Faptul că a pus ceva la punct şi funcţionează în urma lui, mi-a demonstrat că are capacitatea să coordoneze activitatea asta. Dacă acceptă, va veni ca director interimar în conducerea spitalului, alături de Bianca Vidaeff, până la organizarea concursului.”, declara în conferinţa de presă, de miercuri, Filipescu.

După întâlnirea avută cu preşedintele Filipescu, l-am contactatat pe Dan Romulus Şerban, care ne-a spus:

„Eu am crezut că am făcut ceva bine la Călăraşi, dar a fost o plăcută supriză că, după 1 an, şi-a adus aminte de mine, nu oricine, ci preşedintele Consiliului Judeţean. Joi am avut o întâlnire cu emoţii, pentru că am intrat şi în spital să îmi văd colegii, pe care nu credeam că voi mai avea ocazia să îi întâlnesc. Propunerea făcută mi s-a parut interesantă şi onorantă. Am acceptat! Nu am pus condiţii, pentru că nu sunt un om pretenţios. Voi intra în activitate pe data de 10 ianuarie anul viitor, nu fără emoţii, pentru că îmi doresc să am indicatori buni economici.”

De menţionat, că în timpul manageriatului său, Dan Romulus Şerban a pus pe picioare activitatea Ambulatoriului, care, lună de lună, produce bani din consultaţiile pe care le oferă contra cost.

După o jumătate de an, Dan Romulus Şerban şi-a dat demisia pentru că firma Tetredru nu şi-a respectat contractul de management, neplătindu-i acestuia salariul pe ultimele 4 luni de activitate.

Timp de 2 ani,  cât s-a derulat contractul de management cu Spitalul Judeţean, firma Tetraedru a schimbat trei manageri, Dan Șerban, Mihai Nistor și Elena Dinu, ultima refuzând orice colaborare atât cu presa, cât şi cu medicii din Spital, care nu au avut ocazia să o întâlnească, decât în număr foarte mic. În ultimul an, situaţia economică a spitalului a fost una foarte slabă, instituţia funcţionând, în cea mai mare parte a timpului acesta, cu conturile blocate.

Please enter banners and links.

Next Post

Moșului

vin dec. 5 , 2014
Print 🖨 PDF 📄 eBook 📱De fiecare dată, când se apropie sărbătorile de iarnă îi întrebăm pe cei dragi ce își doresc să primească în dar. Sau, pur și simplu, vrem să îi surprindem noi. În rândurile de mai jos, am să spun ce mi-aș dori eu să îmi aducă […]